Синдикатът на служителите на затворите в България (ССЗБ) излезе на

...
Синдикатът на служителите на затворите в България (ССЗБ) излезе на
Коментари Харесай

Надзирателите излязоха на протест пред Министерството на правосъдието

Синдикатът на чиновниците на пандизите в България (ССЗБ) излезе на митинг пред Министерството на правораздаването , оповестява БГНЕС.

Служителите на пандизите у нас желаят даване на повсеместен, разумно привързан, проект с разбор за поетапното прекосяване от разбъркан към 12- часов режим на работа в ГДИН. Исканията им включват и даване за координиране на вид на съглашение, който предлага явен и съответен график на режим на работа в структурите на ГДИН, показване на позиция, изцяло съобразена с рекомендациите на КПИ към Съвета на Европа и Европейските правила за пандизите, в последният му отчет, касаещ респективно пенитенциарната система.

Припомняме, че до министъра на правораздаването, преди да насрочи митинга си за 25 октомври.
 Надзирателите желаят обещаните пари, прилагане на насъбран отпуск и по-добри условия
Надзирателите желаят обещаните пари, прилагане на насъбран отпуск и по-добри условия

Синдикатът на чиновниците в пандизите се оплаква, че им оказват напън, когато откриват нередности

още при започване на годината за нарастване на заплатите и против желанията за отделяне на дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в независима конструкция отвън Министерство на вътрешните работи . Въпреки че им беше дадено нарастване на възнагражданията с актуализацията на бюджета в средата на годината, надзирателите не се отхвърлиха да стачкуват.

Основните им претенции останаха за нарастване на главните хонорари на чиновниците в Министерството на вътрешните работи с 20% и започване на действителна и цялостна смяна в Министерство на вътрешните работи и профилираните дирекции в Министерство на правосъдието.

На 12 юни 2022 още веднъж излязоха на митинг още веднъж с съществени претенции за по-високо възнаграждение, по-добри условия на труд и за преструктуриране на системата, което да докара до понижаване на натовареността в огромните затвори в страната.

През юли 2022 година правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова в пандизите да бъдат увеличени с 300 лв. , само че полученото, което още веднъж изкара пред Съдебната палата в София на 29 юли 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР