Увеличават размера на глобите и условните присъди на двама полицаи,

...
Увеличават размера на глобите и условните присъди на двама полицаи,
Коментари Харесай

Глоби и изпитателни срокове за полицаи, взели подкуп от наркодилъри във Варна

Увеличават размера на санкциите и условните присъди на двама служители на реда, които са взели рушвет от наркодилъри. Това заяви Апелативен съд-Варна.

С измененото наказване, наложено от Окръжния съд-Варна, Христо Г. ще заплати 3 хиляди лева, вместо присъдените от първата инстанция 1000 лв. , а изпитателният период на наказването " отнемане от независимост " се усилва на 5 години, вместо 4.

Мъжът е обвиняем за това, че при продължавано закононарушение на 30 март 2019 година в качеството си на полицейски орган посредством изнудване - със корист със служебно състояние, е изискал и приел рушвет в размер на 415 лева, с цел да не извърши служебните си отговорности.

Другият служител на реда - Костадин К., е приет за отговорен , че не е извършил служебните си отговорности, с цел да набави за своя сътрудник материална полза. Спрямо него първоинстанционната присъда бе доказана - 8 месеца отнемане от независимост, отсрочени с изпитателен период от 3 години.
 Трима са арестувани за разпространяване на опиати във Варна
Трима са арестувани за разпространяване на опиати във Варна

Един от арестуваните към този момент е бил осъждан

През 2019 година по време на автопатрулната си активност служителите на реда забелязали на централен бул. във Варна спрян на спешни светлини автомобил, в нарушаване с разпоредбите за придвижване. В колата имало наркотични субстанции, които трябвало да се доставят.

Полицейските чиновници забелязали терзанието на очевидците и ги ревизирали за неразрешени предмети. У единия разкрили наркотично вещество. Другият мъж предложил " да се измисли нещо " . Христо Г. обяснил, че сумата, която имали - 220 лв., не е задоволителна и са нужни още толкоз. Свидетелят заречен да ги намерят и предадат.

Същевременно последвал напътствията на полицейския чиновник да сложи наличните пари в полицата за гражданска отговорност и му я даде. Малко по-късно очевидците се сдобили със 100 евро и ги предали на Христо.

И тази инстанция установи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи несъмнено са направили служебни нарушавания. Те не докладвали на оперативния дежурен за осъществената инспекция и установеното правонарушение, макар данните за закононарушение - държане на наркотични субстанции. Не съобщили за тестваните персонални движимости и документи; за откритите пакетчета с наркотични субстанции ; не съставили протокол за откритите вещи; нито издали заповед за задържане и не отвели проверяваните лица в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.

Показанията на очевидци, съпоставени с откритото посредством експертизи, извършените телефонни диалози и данните от прилаганите СРС откриват по безапелационен метод осъществените противоправни дейности.
 Задържаха мъж, разпространявал опиати в Монтанско
Задържаха мъж, разпространявал опиати в Монтанско

Наркопласьора е заловен на мястото на престъплението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР