Синдикат Огнеборец обвини вътрешния министър Валентин Радев и ръководството на

...
Синдикат Огнеборец обвини вътрешния министър Валентин Радев и ръководството на
Коментари Харесай

Синдикат ”Огнеборец” обвини министър Радев в манипулации

Синдикат ”Огнеборец ” упрекна вътрешния министър Валентин Радев и управлението на Пожарната в операции на публичното мнение за настояванията на огнеборците. Това излиза наяве в отворено писмо от браншовата организация. Те канят на публичен дебат представители на управлението на Министерство на вътрешните работи и на Пожарната, където всяка страна обществено да отбрани позициите си. Според тях, операциите са във връзка настояванията на пожарникарите по време на митинга им от 14 октомври т.г. От синдиката оспорват мнението на управлението, че затварянето на районни и участъкови служби не са от компетенцията на синдиката.

" Прозираме бягство за конкретика от тяхна страна да бъдат изяснени кои участъкови служби ще бъдат затворени, колко чиновници ще бъдат наранени от това " прегрупиране " и какви територии и брой население ще бъдат лишени от навременна реакция ", пишат от синдиката.

От " Огнеборец " не са съгласни с предвижданото друго процентно нарастване на възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и опълчването на съответните категории чиновници.
Също по този начин изказванието, че Република България е преди всичко по брой професионални пожарникари на 1000 души население, е манипулативно и несъстоятелно, пишат от синдиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР