Синът на известен диригент се качва по стълбицата на цветоусещаниятаТой

...
Синът на известен диригент се качва по стълбицата на цветоусещаниятаТой
Коментари Харесай

Синът на известен диригент се качва по стълбицата на цветоусещанията
Синът на прочут диригент се качва по стълбицата на цветоусещанията
Той е роден на 9 юли 2004 година. Още тригодишен е пред музикантите с татко си – диригентът на „ Симфониета „ София “ Свилен Симеонов, на 4 стартира с цигулката, само че пътят му е към изобразителното изкуство.

От 6-годишен минава по цветните стъпала на детските школи и преди малко научи, че е признат в Националното учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров “.

Борис е на 13 години и геният му е към цветоусещането, умеенето без авансово да е обучаван, да съчетава и смесва цветовете и да търси багри.

Картините, живопис и графика, включени в галерия в Четиринадесетия фестивал на изкуствата "Борис Христов" са 30.

Рисувани са в интервала 2008 - 2018 година и включват техника с маслени, акварелни и акрилни бои, с пастели и молив. Впечатляващи са картините с обичаните му маслени бои. Акварелите му се отличават със прохлада и переспектива. А петте му психокартини знак на „ универсалния смут ”, повлияни от „ Писък ” на Мунк изумяват, тъй като са рисувани на 6 и 7-годишна възраст.

След графиките с туш и акварелите, в изложбата в Дома на културата "Борис Христов" в София, са и последните импресионистични картини с обичаната му техника - масло, повлияни от Париж, където младият художник е през март 2018 година.

Борис е притежател е на Първа премия на Националния конкурс за детска рисунка на Галерия „ Сезони ” през 2012г., има оценки от Министерството на Културата на Египет, 9 независими изложения на разнообразни места в България, както и в изложба Philomuses в Париж през март 2018 година.

На 26-и януари 2019 година Борис Симеонов е поканен от кмета на Париж да вземе присъединяване в тържествата пред кметството, като нарисувана от него картина ще бъде подарена и изложена в кметството на Париж. Борис постоянно обича да цитира мисълта на Алберт Айнщайн „ Умен е друг, който знае доста, а този който има богато въображение ”. Картините на Борис Симеонов са плод както на детското му въображение, по този начин и на зрялост, макар възрастта му.

Изложбата е открита в понеделник в музея "Борис Христов" в София. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР