Синът на Дейвид Бауи не одобри биографичен филм, проследяващ живота

...
Синът на Дейвид Бауи не одобри биографичен филм, проследяващ живота
Коментари Харесай

Синът на Дейвид Бауи не одобри биографичен филм за него

Синът на Дейвид Бауи не утвърди биографичен филм, проследяващ живота на татко му от началото на кариерата му и съобщи, че не позволява музиката му да бъде употребена в него, заяви Би Би Си.

 
" Ако желаете да гледате биографичен филм без неговата музика и без благословията на фамилията, това зависи от вас ", написа в Туитър Дънкан Джоунс.
 
Снимките на кино лентата " Stardust " по график трябваше да стартират през юни. Режисьор е Гейбриъл Рейндж. За ролята на Дейвид Бауи е определен Джони Флин, а на брачната половинка му Анджи - Джена Малоун.

 
Филмът ще покаже първото пътешестване на Дейвид Бауи в Съединени американски щати през 1971 година, въодушевило го да сътвори облика на Зиги Стардъст, албума " The Rise and Fall of Ziggy Stardust " и групата " Спайдърс фром Марс ".
 
Дънкан Джоунс, който е кино режисьор и продуцент, сподели, че нито фамилията е съветвано за кино лентата, нито той самият знае по какъв начин филмът ще бъде изработен. Дейвид Бауи умря от рак на черния дроб през януари 2016 година, два дни откакто беше публикуван последният му албум " Blackstar ".-->

 
Другата седмица Би Би Си ще излъчи документалния филм " Дейвид Бауи: Да станеш прочут " за началото на кариерата на музиканта. Той демонстрира по какъв начин комисия на прослушване през 1965 година е решила, че е несъответствуващ и пее подправено. Дейвид Бауи става прочут четири години по-късно с песента " Space Oddity ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР