Няма и месец от изборите, на които партия Величие се

...
Няма и месец от изборите, на които партия Величие се
Коментари Харесай

Николай Марков: Ивелин Михайлов е обикновен член, как да изключва. Аз съм лидерът

Няма и месец от изборите, на които партия " Величие " се оказа парламентарно представителнa, но вече главните ѝ лица и водачи влязоха в несъгласие един с различен.

" Михайлов е член на партията, по какъв начин да изключва, кой да изключва? Има право да изкаже своето мнение, по какъв начин го вижда. Това не анулира отговорността, той ми е дал знак, че осъзнава отговорността и съм сигурен и че в тази обстановка ще я осъзнае ", възмути се Николай Марков в изявление за " Контракоментар " на Асен Генов.

Реакцията идва, откакто идеологът на " Величие "  Ивелин Михайлов упрекна в събота 5-6 депутати от парламентарната група в изменничество, тъй като били подкрепили ГЕРБ и Движение за права и свободи в гласоподаване. Той се закани да изгони тези народни представители. 

" Има евентуално разединение в партията, това е напряко изменничество. Вчерашното гласоподаване е изменничество против народа. Не можем да гласуваме за нарушители. Говорих с деветима от нашите депутати, които споделиха твърдо, че няма да създадат такова нещо, другите ми споделят, че това е политика ", закани се Михайлов в събота по време на събора в " Историческия парк ".

Той не посочи за кое гласоподаване приказва, само че в петък депутатите на " Величие " осигуриха 13 гласа, а не 5-6, за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за началник на комисията за смяна на правилника на Народното събрание.

" Величие " била християндемократическа групировка, а нямало " християндемократическа партия, която раздава присъди ", обясни още Марков пред Асен Генов.

" Михайлов нееднократно, във всичките срещи е казвал, че аз съм водачът на тази организация, това е повода да поема поста като ръководител на ПГ. Той като член на партията носи отговорност за това, което прави и споделя ", продължи той.

" Депутати от " Величие " няма да бъдат изключвани от парламентарната група на партията без доказателства, че са купени ", контрира обаче Марков.

Според Марков няма метод " елементарен член " да изключва депутати.

" Може би го е споделил в някакво прочувствено положение. Той е добродушен човек, безусловно същински и жизнерадостен. Той реагира прочувствено ", добави депутатът, който закъсня за клетвата си.

Освен това, когато попитал Михайлов дали има доказателство, основателят на така наречен Исторически парк, дал отговор, че няма.

" Ако реакцията му е обоснована, би трябвало да е на съответни обстоятелства, а не кой какво е сънувал нощес. Ако има доказателства, да ги даде ", сподели още Марков.

Ивелин Михайлов, който не е народен представител, нямал достъп до осведомителните потоци в Народното събрание, които ръководителят на партията, т.е. Марков, би трябвало да регистрира. Гласуването с ГЕРБ и Движение за права и свободи било за " сервизно решение " и от това не можело да се вършат генерални заключения и да се преекспонира. " Това е доста обидно за депутатите, за тези, които са ни подкрепили, и за мен като ръководител ", уточни Марков.

" Вероятно, дано да забележим по какъв начин ще се развият обстановките ", отговори той на въпрос дали партията продължава да държи на позицията, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Аз съм политически шут по душа ", разгласи Марков.

.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР