Симпатизанти на Европейската партия ВОЛТ протестираха по-рано пред сградата на

...
Симпатизанти на Европейската партия ВОЛТ протестираха по-рано пред сградата на
Коментари Харесай

Симпатизанти на десни партии излязоха на протести в София и Бургас

Симпатизанти на Европейската партия ВОЛТ стачкуваха по-рано пред постройката на Народното събрание против измененията в Изборния кодекс, които съгласно тях унищожават преференциалния избор. Участници в митинга обявиха, че Движение за права и свободи и ГЕРБ с дейностите си са в цялостен синхрон и поръчка за бъдеща коалиция.
Протестът беше подсилен и от други демократични обединения, измежду които " Да, България! ", Демократи за мощна България и Движение " България на жителите ". Според стачкуващите, офанзивата против мажоритарния избор цели обезпечаване на безпроблемна класификация на партийните централи в листите.

Председателят на партия ВОЛТ Настимир Ананиев не изключи и президентско несъгласие върху измененията в Изборния кодекс: „ Те най-вероятно ще го преборят това несъгласие, само че ще имат опция да се поправят, тъй като не съм сигурен дали се премисля какво тъкмо се прави - през днешния ден сутринта ни посрещнаха народните представители, само че множеството от тях не знаеха какво ще гласоподават. Така, че в случай че бъдат признати тези промени - несъгласие е наложително “.

Представители на десните партии излязоха на кротичък митинг и в Бургас пред Областна администрация довечера поради противоречие с измененията в Изборния кодекс, гласувани от Правната комисия в Народното събрание. Става дума за предложение, съгласно което преференциите се броят, единствено в случай че получените гласове за дадения претендент са най-малко колкото изборната квота.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР