Симпатични гости“от зоопарка в Стара Загорапристигнаха вплевенскиязоопарк Кайлъка“и ще останат

...
Симпатични гости“от зоопарка в Стара Загорапристигнаха вплевенскиязоопарк Кайлъка“и ще останат
Коментари Харесай

Двойка лами са новите обитатели на зоопарк „Кайлъка“

Симпатични „ посетители “от зоопарка в Стара Загорапристигнаха вплевенскиязоопарк „ Кайлъка “и ще останат за нескончаем интервал от време за наслада на посетителите.

„ Колегите отСтара Загора ни изпратихадвойка мъжка и женска лами, а от наша страна при тях изпратихме на гости1 африканско бодливо свинче, 5 женски и 1 мъжки муфлон.Размяната на животни е по контракт за размножителен заем, който имамежду двата зоопарка “, съобщиЛюбомир Андреев-директор на Общинско дружество „ Акварел “, което стопанисва зоологическата градина в Плевен.

Ламите са пристигнали в Плевенв четвъртък следобяд. Вече са преодолели напрежението от превозването, приспособяват се към новите си условия на живот и нямат проблеми.Вдобро здравословно състояниеса, споделиЛюбомир Андрееви увери, че отзоопарка ще създадат всичко по силите си, с цел да се усещат гостите като вкъщи си.

Посетителите назоопарк„ Кайлъка “вече могат да им се радват „ онлайн “.Ламитесанастаненив огромното заграждениев началото на зоопарка.

В зоопарк „ Кайлъка “ живеят към 160 животни от 27 типа. Той е основан през 1956 година. С контракт от 22.01.2021 година Защитена околност Кайлъка е предоставена безплатно за ръководство на Община Плевен. Зоологическата градина попада в обсега на Защитена околност Кайлъка и е обществена държавна благосъстоятелност според Акт №4910 от 14.04.2010 година Съгласно решение от март 2005 година на Общински съвет - Плевен, зоопаркът е възложен за ръководство на общинското дружество „ Акварел “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР