Симитли. Официалното откриване на рафтинг сезона по река Струма в

...
Симитли. Официалното откриване на рафтинг сезона по река Струма в
Коментари Харесай

Официалното откриване на рафтинг сезона по река Струма в Кресненското дефиле край Симитли ще бъде на 3 април

Симитли. Официалното разкриване на рафтинг сезона по река Струма в Кресненското дефиле край Симитли ще бъде на 3 април. Това заяви за Радио „ Фокус ” - Пирин Станимир Станимиров – Чачи, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм. Той напомни, че обичайно сезонът се открива в последната събота от месец март, само че заради ситуацията с COVID-19 и възбраната за всеобщи събирания и мероприятия, това не е имало по какъв начин да се случи.

„ Сега, когато отпадат тези забрани и поради това, че ние работим навън, ще открием сезона на 3 април. Ще употребявам опцията да поканя всички фенове на рисковите спортове от района и страната, да заповядат в събота при нас. Условията в този момент са доста подобаващи. Падна доста сняг в планините, по тази причина упованията ни са да имаме доста прекрасен сезон с положителни равнища на реката ”, сподели още той.

Станимиров добави, че формалната стратегия ще стартира в 10.00 часа, като на нея са поканени и представители на Община Симитли, която от години е сътрудник на рафтинг центъра.

„ Ще си кажем „ Добра пристигнали измежду природата, до реката ”. Ще поздравим всички, които са пристигнали да уважат това прелестно трасе в Кресненското дефиле. То в действителност е най-хубавото в България, даже дръзвам да настоявам, че и в прилежащите страни няма нищо сходно. Имаме доста хубави трасета, само че Струма е неповторима. Ще създадем демонстративни спускания, а следобяд ще създадем празненство навън, с цел да може да има отдалеченост и да спазим всички противоепидемични ограничения. Все отново всички сме виновни хора ”, добави той.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР