Симеон Сакскобургготски разговаря с крал Чарлз Трети на прием в

...
Симеон Сакскобургготски разговаря с крал Чарлз Трети на прием в
Коментари Харесай

Симеон разговаря с крал Чарлз на прием в Бъкингам след погребението на Елизабет II

Симеон Сакскобургготски беседва с крал Чарлз Трети на банкет в Бъкингамския замък след погребението на кралица Елизабет II, оповестиха от секретариата на последния български цар и министър-председател от 2001 до 2005 година

85-годишният Симеон участва на държавното заравяне на английската кралица през вчерашния ден в Лондон по покана на кралското семейство, с което българското царско семейство има роднинска връзка, както и дългогодишни другарски връзки.

Въпреки че е 11 години по-малък от Елизабет Втора, Симеон й е чичо, а тя е пета братовчедка на неговите деца по линия на кралица Виктория, омъжена за принц Алберт Сакс-Кобург-Гота, чичо на Цар Фердинанд.

В неделя Сакскобургготски се поклони пред тленните остатъци на кралицата, които бяха изложени в Уестминстър хол, а снощи присъства и на приема, който крал Чарлз III даде в Бъкингамския замък. На него бяха поканени представителите на кралските фамилии и държавните глави, пристигнали в английската столица, с цел да изпратят в последния й земен път 96-годишната Елизабет Александра Мери Уиндзор.

Вчера последният български цар присъства на службата в Уестминстърското абатство, дружно с представителите на кралските фамилии на Швеция, Испания, Белгия, Дания, Княжество Лихтенщайн, Кралство Нидерландия, Гърция, Румъния, Сърбия и доста други.

 Снимка: kingsimeon.bg

 Снимка: kingsimeon.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР