Силвио Берлускони, четирикратен министър-председател на Италия, милиардер и медиен магнат,

...
Силвио Берлускони, четирикратен министър-председател на Италия, милиардер и медиен магнат,
Коментари Харесай

Силвио Берлускони - шеги, гафове, вицове

Силвио Берлускони, четирикратен министър-председател на Италия, милиардер и медиен магнат, умря през днешния ден на 86-годишна възраст. Той бе прям и с възприятие за комизъм, което постоянно го поставяше в неловки обстановки, написа Ройтерс.

Ето някои от неговите най-запомнящи се цитати и смешки:

декември 2022 година: Берлускони се обръща към играчи от футболния му тим " Монца " и споделя, че " ще вкара рейс с к*рви в съблекалнята ", в случай че съумеят да победят един от най-силните противници от Серия А на италианското футболно състезание.

октомври 2022 година: Въпреки гнева на Запада поради съветската инвазия в Украйна Берлускони застана уверено зад остарелия си другар Владимир Путин: " За рождения ми ден Путин ми изпрати 20 бутилки водка и доста благо писмо. Отговорих му с бутилки ламбруско и също толкоз благо писмо ".

ноември 2010 година: " Както постоянно, аз работя неуморно и в случай че в миналото погледът ми попадне върху лицето на красиво момиче, е по-добре човек да харесва красиви девойки, в сравнение с да е гей ".

октомври 2010 година: Берлускони е наказан от формалния вестник на Ватикана, откакто споделил смешка за евреин, който взима пари от различен евреин, защото разрешил да се крие в мазето му от нацистите, без да споделя, че Втората международна война е завършила.

април 2009 година: По време на посещаване при оживели след земетресение в централния район Абруцо, които били настанени в палатки, Берлускони споделя: " Трябва да погледнат на това като на къмпинг през уикенда ".

ноември 2008 година: Берлускони поздравява Барак Обама, като го назовава " готин, млад и също по този начин с загар ", откакто Обама става първият тъмнокож президент на Съединени американски щати.

февруари 2006 година: " Аз съм Исус Христос на политиката ", е представен да споделя Берлускони, който прави изказване пред последователите си. " Аз съм търпелива жертва, погаждам се с всички, жертвам се за всеки ".

юни 2005 година: Берлускони твърди, че е употребявал чара си, с цел да убеди президентката на Финландия Таря Халонен да се откаже от претенциите на страната си да бъде хазаин на новия Европейски орган за сигурност на храните. " Трябваше да употребявам всичките си плейбойски тактики, даже и да не са били употребявани от известно време ", споделя той. Финландският дипломат изпраща протестна нота.

септември 2004 година: " Мусолини в никакъв случай не е убивал никого. Мусолини е пратил хората на отмора във (вътрешно) заточение ", споделя Берлускони пред английското списание " Спектейтър " и дава отговор с " да " на въпрос дали диктаторът от Втората международна война е бил " мил ".

юли 2003 година: " Г-н Шулц, в Италия има човек, който снима филм за нацистките концентрационни лагери. Бих желал да ви предложа за ролята на капо. Ще бъдете съвършен ", споделя Берлускони на немския народен представител Мартин Шулц. Капо е бил пандизчия в концентрационен лагер, който е получавал привилегии за управление на работни групи от пандизчии.

юни 2003 година: " Всички жители са равни (в очите на закона), само че може би единият е малко по-равен от другите, щом 50% от италианците му разпореждат отговорността да ръководи страната ", споделя Берлускони за себе си по време на изказване по дело за корупция в Милано.

февруари 2002 година: По време на групова фотография на неофициална среща на върха на Европейски Съюз в Испания Берлускони слага показалец и кутре зад главата на тогавашния външен министър на Испания Жосеп Пике - обичайния знак за рогоносец.

октомври 2001 година: Берлускони провокира отвращение в мюсюлманския свят, когато споделя, че Западът " би трябвало да осъзнае превъзходството на нашата цивилизация ". Той споделя, че до момента в който Западът има ценностна система, " която е дала на хората необятно публикуван разцвет в тези страни, които са я приели, и подсигурява ценене на човешките права и религията, това сигурно не съществува в ислямските страни ".

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР