Оспорвана битка се очертава в Сливен, където водещите партии са

...
Оспорвана битка се очертава в Сливен, където водещите партии са
Коментари Харесай

В Сливен: Оспорвана битка между водещите сили, ексминистър води листата на ГЕРБ-СДС

Оспорвана борба се обрисува в Сливен, където водещите партии са с потвърдени позиция измежду електоралната общественост. Те ще си разпределят общо шест места.

Първа мощ на изборите през април предходната година бе обединението ГЕРБ-СДС, която още веднъж издигна за лидер някогашният аграрни министър Десислава Танева. Сливен е родният град на Танева, откъдето потегля и политическата й кариера в редиците на ГЕРБ. След нея в листата са Мария Белова и Ивайло Енев.

Под номер едно в листата на Движение за права и свободи е Хюсеин Хафъзов, а след него е Хюсеин Садуллов. Интересното е, че Хафъзов е от фрагментите, които се завръщат в Движение за права и свободи като деен политик. Той бе в ДОСТ, само че напусна партията на Лютви Местан. С включването му в листите от Движението дават значим знак към електората си.

„ Възраждане “ още веднъж издига като първи в листата Климент Шопов, а втори е Динко Ганчев.
Шопов е млад политик, само че към този момент натрупа стаж като депутат. За първи път той взе участие в парламентарна конкуренция през 2022 година като лидер на партийната листа в Сливен. Още тогава стана прочут с това, че се отхвърли от канадското си поданство, с цел да се бори за доверието на жителите на Сливен, откъдето са неговите родители.

В Града на стоте войводи е родена кандидатката на ПП-ДБ, която и този път ще „ дърпа “ листата – екологът Татяна Султанова- Сивева, народен представител към този момент в три Народното събрание. В последното Народно събрание е секретар на парламентарната група на ПП-ДБ и заместник-председател на комисията по околна среда.

Българска социалистическа партия залага на Деян Дечев, като листата на алената партия е от 12 претенденти.
Интрига внася името на Минчо Афузов, който бе изключен от Българска социалистическа партия, а в този момент е повдигнат от „ Солидарна България “. Афузов взе участие в последните локални избори като претендент за кмет, повдигнат от Инициативен комитет, до момента в който Българска социалистическа партия издигна Кольо Милев.  

Има Такъв Народ се борят за доверието на жителите на Сливен с листа от 10 имена, а отпред е Иван Кючуков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР