Силното земетресение със сила 6,4 по скалата на Рихтер, което

...
Силното земетресение със сила 6,4 по скалата на Рихтер, което
Коментари Харесай

Расте броят на загиналите след голямото земетресение в Албания

Силното земетресение със мощ 6,4 по скалата на Рихтер, което удари Албания в ранните часове на 26 ноември е взело живота на най-малко 35 души, като ранените са стотици, а в страната има и голям брой срутени здания, написа тиранското издание Albania Daily News.
Множество жертви бяха открити във втория ден от избавителните интервенции от службите, които се пробват да открият оживели под отломките на срутените здания, съобщи БГНЕС.
Това беше най-мощното земетресение в страната от десетилетия и то провокира големи вреди по адриатическото крайбрежие на Албания, като най-пострадали са Дуръс и Туман. Множество вторични земетресения последваха разрушителното земетресение, като най-скорошното от тях беше с епицентър на 24 километра от Дуръс и 42 км от Тирана и със мощ от най-малко 5,3 по скалата на Рихтер.
Според държавни източници, 45 души са били избавени, откакто са били открити под отломките. Макар да се очакваше интервенциите да продължат и през нощта в засегнатите райони, макар неприятното време, по непотвърдена информация те може и да би трябвало да бъдат краткотрайно прекратени поради новото земетресение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР