Силното земетресение с магнитуд 6.6, което засегна северния японски остров

...
Силното земетресение с магнитуд 6.6, което засегна северния японски остров
Коментари Харесай

Свлачища се появиха след земетресенията в Япония, има загинал

Силното земетресение с магнитуд 6.6, което засегна северния японски остров Хокайдо в първите часове на 6 септември, провокира свлачища, сриването на няколко къщи и гибелта на един човек, предава AFP, представена от " Фокус "..

Не беше оповестено предизвестие за цунами след относително плиткото земетресение, което стана на 62 километра югоизточно от районната столица Сапоро. Малко по-късно втори трус раздруса регион с магнитуд 5.3, а по-късно последваха по-слаби земетресения.

Японската метеорологична организация предизвести за леко изменение на морското ниво в крайбрежните зони вследствие на земетресението. 82-годишен мъж умря след рухване по стълбите в дома си по време на земетресението, оповестиха японски медии.

Най-малко четири свлачища са се засилили след земетресението, съобщи представителят на държавното управление Йошихиде Суга, добавяйки, че шест жилища са се сринали.

" Настояваме жителите в региони, наранени от мощните земетресения, да се вслушват в информацията по малкия екран и радиото и да работят, като си оказват помощ взаимно ", сподели Суга на конференция.

Телевизионните фрагменти малко след земетресението демонстрираха, че хората бягат от къщите си в ранните утринни часове след земетресението. Електрическата компания съобщи, че 2,95 милиона домове са без ток след земетресението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР