Пожар в жилищен блок в столицата на Виетнам Ханой уби

...
Пожар в жилищен блок в столицата на Виетнам Ханой уби
Коментари Харесай

Огнен ад в центъра на столицата на Виетнам - жертви и ранени

Пожар в жилищен блок в столицата на Виетнам Ханой умъртви минимум 14 души и рани други трима, оповестиха държавни медии.
Пожарът е избухнал в пететажна постройка в централния квартал Cau Giay в Ханой към 12:30 сутринта в петък (17:30 GMT в четвъртък), съгласно известия в медиите.
„ Пожарът беше огромен, с няколко детонации “, сподели Виетнамската осведомителна организация (VNA).
Министерството на публичната сигурност на Виетнам заяви, че пожарникарите са избавили седем души от постройката, откакто тя е била обхваната от пламъци.
Смята се, че пожарът е почнал в двора сред два блока, употребявани за продажба и ремонт на електрически колела, заяви държавната VnExpress.
Снимки от блока демонстрират овъглени движимости в двора на постройката и повредената от пожар сърцевина на първия етаж.
Съседката Нго Тхи Туи, на 40 години, е представена да споделя на VnExpress, че е избягала на покрива на пететажната си постройка, откакто е чула хора да крещят за пожар.
„ Това, което ме удари, беше нещо, което в никакъв случай преди не бях виждал. Огънят пламтеше гневно през процепите на гофрирания стоманен покрив и поглъщащият се пушек правеше мъчно да се види каквото и да било. Имаше детонации дружно с писъци за помощ от горящата къща, както и от околните къщи “, цитира Нго.
Властите проверяват повода за пожара и към момента не са разпознали жертвите.
Пожарите са постоянно срещана заплаха в гъсто обитаемоте градски центрове на Виетнам.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР