Силно земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер отне

...
Силно земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер отне
Коментари Харесай

Стотици жертви след земетресение в Мароко

Силно земетресение с магнитуд 6,8 по скалата на Рихтер лиши живота на минимум 296 души в Мароко, като нанесе вреди на здания и изпрати паникьосани хора по улиците на Маракеш. 

296 са починали в региона на известния туристически град, оповестяват локалните медии. 

Земетресението е станало 71 км югозападно от Маракеш на дълбочина 18,5 км в 23:11 ч. ( 22:11 ч. по Гринуич), заяви Геоложката работа на Съединени американски щати. 

" Усетихме доста мощен трус и разбрах, че това е земетресение ", сподели по телефона за Агенция Франс Прес Абделхак Ел Амрани, 33-годишен мъж от Маракеш. 

" Видях по какъв начин постройките се движат. Не е наложително да имаме рефлекси за подобен вид обстановки. След това излязох на открито и там имаше доста хора. Всички хора бяха в потрес и суматоха. Децата плачеха, а родителите бяха смутени ". 

" Електричеството спря за 10 минути, както и (телефонната) мрежа, само че по-късно още веднъж се включи. Всички взеха решение да останат на открито ", добави той. 

Съобщава се, че в лечебните заведения в Маракеш е имало " голям напор " от ранени хора. 

В град Ал-Хауз, покрай епицентъра на земетресението, едно семейство е било затрупано в руините, откакто къщата им се срутила, оповестяват локалните медии. 

Системата PAGER на USGS, която дава предварителни оценки за въздействието на земетресенията, издаде оранжева паника за стопански загуби, съгласно която е допустимо да бъдат нанесени обилни вреди, и жълта паника за смъртни случаи, свързани с трусовете, която демонстрира, че са вероятни някои жертви. 

От USGS обявиха, че " популацията в този район живее в структури, които са мощно уязвими при трусове ". 

Мароко претърпява чести трусове в северния си район заради разположението си сред Африканската и Евразийската плоча. 

През 2004 година минимум 628 души починаха и 926 бяха ранени при земетресение в Ал Хосейма в североизточната част на Мароко.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР