Силно бе русенското представяне на десетия международен лекоатлетически турнир „Младост“,

...
Силно бе русенското представяне на десетия международен лекоатлетически турнир „Младост“,
Коментари Харесай

Силно русенско представяне на лекоатлетическия турнир в града

Силно бе русенското показване на десетия интернационален лекоатлетически шампионат „ Младост “, който се организира през вчерашния ден на градския стадион в Русе.

В конкуренцията участваха близо 300 състезатели от 43 клуба от България, Украйна, Сърбия, Румъния и Молдова.

Представителите на локалния лекоатлетически клуб „ Дунав “ завоюваха шест медала в две дисциплини – пастирски скок и мятане на копие. Йова Петрова при дамите в дисциплината пастирски скок стана първа и сграбчи златния орден. Лора Генова пък стана трета. В същата дисциплинираност бронзовият орден при младежите още веднъж бе предназначен за русенци. Той отиде при Николай Иванов. И тримата състезатели упражняват при Димитър Петров.

Колкото до хвърленото на копие – там младежите от „ Дунав “ взеха един сребърен и два бронзови медала. Второто място бе отредено за Ния Петрова с треньор Маринела Христова. На двете трети места се класираха Калина Велева и Станимир Йорданов, които упражняват при Борислав Иванов.

По време на надпреварата бяха покрити общо 13 норматива за присъединяване в Европейското състезание в Йерусалим, Израел, при започване на юни тази година. Същевременно при девойките топ 3 на 60 м бе напълно формиран от българки – Радина Величкова (100 м – 11.96), Пламена Чакърова (100 м с трудности – 14.17) и Ирен Саръбоюкова (скок височина – 1.75). При юношите почетната стълбичка бе попълнена от Герасим Каталин (Румъния– 19.13), Платон Таку (Молдова – скок височина – 2.08) и Лъчезар Вълчев (България – троен скок – 15.05). Победителите в многобойната таблица бяха наградени с парични награди от Община Русе.

Припомняме, че надпреварата се организира с финансовата поддръжка на Общината. На място със състезателите се срещнаха регионалният шеф Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков. На шампионата участваха още изпълнителният шеф на Българската федерация по лека атлетика Диян Драшков, международният и европейски първенец и сребърен медалист от параолимпийските игри в Токио Християн Стоянов, националният рекордьор в скок на дължина Силвия Монева, националната рекордьорка на 200 метра и една от най-хубавите спринтьорки, а също и състезателен шеф на надпреварата Анелия Нунева, Пламен Нунев, както и главният уредник на събитието Евгени Игнатов.

По думите на Евгени Игнатов всеки един шампионат се мери с положителните резултати от него. Той счита, че вчерашното съревнование е било отличен отзив както за уредниците, по този начин и участниците. „ Горда съм с това, което се случи през вчерашния ден. Състезанието се постанова като едно от най-елитните в страната и Европа. Надявам се по този начин да остане и в бъдеще “, разяснява още Анелия Нунева. Тя и Евгени Игнатов благодарят на целия съдийски уред, тъй като без тяхното подпомагане не би могло да се случи надпреварата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР