Силният вятър - точно както прогнозираха синоптиците, се изви над

...
Силният вятър - точно както прогнозираха синоптиците, се изви над
Коментари Харесай

Мощен вятър се изви над Пловдив! Падат дървета, хвърчат боклуци СНИМКИ

Силният вятър - тъкмо както предвидиха синоптиците, се изви над Пловдив преди минути и изплаши пешеходците в този миг. По улиците се разхвърчаха отпадъци, има съборени дървета.



Голям клон на дърво се стовари на ул. " Орловец " и по знамение не удари преминаваща кола. Същото се е случило и на Пазарджишко шосе, посока кръговото на Метро, където дърво се е отцепило и е препречило пътя. Вследствие на това и злополука, станала в това време, тапата там е голяма. Очевидци приканват пловдивчани да се запасят с самообладание.



Засега няма информация за потърпевши хора.
На сателитната фотография, оповестена от Meteo Balkans, виждаме разрастващите се процеси над Балканският полуостров.Гръмотевична стихия вилнее в този момент над региона на Сандански и Петрич, а доста скоро бурята ще се насочи и към Гоце Делев. Силен вятър нахлува от северозапад през Сърбия и даже се пресъздава на сателитната фотография. Именно черната линия, демонстрира границата сред топлия и студения въздух. До 2-3 часа мощен вятър ще обхване Западна България и Дунавската низина!Опасно мощен вятър ще има и във вторник: По-добре да не излизате на открито!
Няма хубави вести за времето и за на следващия ден. Във вторник ще бъде хладно и доста прохладно. Облачността ще бъде забележителна в източните елементи на страната, а в западната половина след обяд ще се раздира и понижава. Краткотрайни валежи ще има на обособени места в западните и североизточните региони, като преваляванията по високите места ще бъдат от влажен сняг, само че няма да бъдат обилни. Краткотрайни снежни заряди са вероятни и по високите места в Софийско. Дневните температури ще доближат 5 до 10 градуса.

В сряда денят ще стартира с много студено за това време на годината време: минималните температури ще бъдат от към минус 3 тук-там по високите полета до към 3 градуса. Ще бъде към момента прохладно с сдържан и мощен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, на моменти забележителна. Не са изключени слаби краткотрайни валежи, само че единствено на изолирани места.

Дневните температури ще бъдат от към 5-6 до 12 градуса.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР