Силните дъждове и наводненията удариха и пистата Имола, където този

...
Силните дъждове и наводненията удариха и пистата Имола, където този
Коментари Харесай

Скъсяват състезателния уикенд на „Имола”?

Силните дъждове и наводненията удариха и пистата „ Имола ”, където този уикенд би трябвало да се организира шестия кръг от сезона във Формула 1. Вчера тимовете бяха евакуирани от трасето поради заплаха от наводняване, през днешния ден механиците още веднъж не получиха позволение да се върнат в боксовете. А питовете на Формула 2 и Формула 3, които са ситуирани малко по-ниско от главния пит комплекс са към този момент наводнени.

Все още няма решение каква ще е ориста на спортния уикенд, само че се появи неофициална информация, че в случай че Гран При на Емилия-Романя въпреки всичко се организира, то най-вероятно ще е в доста по-компактен формат и ще би трябвало да се организира в границите на два дни. Очаква се, че времето ще се оправи за края на седмицата, макар че най-вероятно в събота и неделя отново ще вали.

Възможно е свободните тренировки да бъдат събрани в събота, а квалификацията и надпреварата – в неделя. Или пък да има единствено една свободна подготовка в събота и след нея да се организира квалификацията, а надпреварата да остане за неделя, като по този начин ще има някакво време и за програмата на подгряващите шампионати.
 Опасност от наводняване изгони тимовете от „ Имола ” Опасност от наводняване изгони тимовете от „ Имола ”
Също по този начин е допустимо и надпреварата да бъде отсрочено и да се организира по-късно през годината, като отново импровизирано се разисква, че стартът може да бъде изместен за първия уикенд на август.
 Пирели дава нови гуми за дъжд за „ Имола ” Пирели дава нови гуми за дъжд за „ Имола ”
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР