Силистра. На територията на Силистренска област започва активна разяснителна кампания

...
Силистра. На територията на Силистренска област започва активна разяснителна кампания
Коментари Харесай

Силистра: Областната дирекция на МВР стартира активна разяснителна кампания за превенция на телефонните измами

Силистра. На територията на Силистренска област стартира дейна разяснителна акция за предварителна защита на телефонните измами. Подробности оповестиха през днешния ден на брифинг шефът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров и началникът на Районното ръководство в регионалния град основен контрольор Траян Петров, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Разработени са нови флаери, съдържащи информация за най-актуалната незаконна скица, обвързвана с присъединяване в полицейска интервенция, които са отпечатани със съдействието на Община Силистра. Те ще бъдат раздавани на най-уязвимата част от популацията – хората от третата възраст. В дребните и отдалечените обитаеми места полицейските чиновници ще посещават в домовете им самотноживеещите и възрастните хора, с цел да им дават осведомителните материали и да беседват с тях.
Договорили сме в акцията да се включат чиновниците на обществения патронаж и обществените служби, заяви старши комисар Петров. Целта е да се реализира персонален контакт с възрастните хора и още веднъж да им се напомни за съществуващата заплаха. Планирано да бъдат извършени срещи в пенсионерските клубове, където пострадали от телефонни измами да опишат в първо лице за метода, по който са били въвлечени в подвеждане, и по какъв начин може да се избегне това. Съдействие ще се търси и от чиновниците в банковите офиси и пощенските служби.
През миналата 2017 година в ОДМВР-Силистра са регистрирани 48 телефонни измами, а от началото на 2018 година - 6, 3 от които са разкрити.
Старши комисар Петров съобщи, че сигурността на хората от дребните обитаеми места е измежду главните задания на регионалната дирекция. По думите му още през месец ноември м.г. в дирекцията са образувани мобилни групи от чиновници на охранителна и престъпна полиция, които по график посещават селата в района.
Идеята е след срещи с кметовете и жителите по места да се разпознават възможни проблеми и да се търсят способи за тяхното решение, уточни още регионалният шеф. Така се реализира и противоположна връзка за работата на полицейските чиновници, обслужващи отдалечените региони, и се усъвършенства административното обслужване, добави още той.
До момента извършените срещи от мобилните групи са 55, като работата им продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР