Силен спад на азиатските борси в края на днешната търговия.

...
Силен спад на азиатските борси в края на днешната търговия.
Коментари Харесай

Отчетоха спад на борсите след критики на президента Тръмп към Федералния резерв

Силен спад на азиатските тържища в края на днешната търговия. Причината е понижението на котировките на Уолстрийт. Тенденцията беше регистрирана след остри думи на американския президент по адрес на Федералния запас на Съединените щати. Тръмп упрекна централната банка, че е единственият проблем на стопанската система.

 © Българска телеграфна агенция
Финансова неустановеност извърши коледните празници в Съединените щати. Правителството е отчасти блокирано, откакто Сенатът не утвърди законопроект за финансирането му преди да излезе в коледна почивка. Причината стана настояването на президента да бъдат отделени 5 милиарда $ за създаване на стена по границата с Мексико. В момента, в който се водят договаряния за намиране на компромис и на финала на най-лошата седмица за американските пазари от 10 години, президентът подлага на критика Федералния запас.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Федералният запас е отвън надзор. Всичко, което вършат, е неверно.
Преди това президентът написа в туитър: „ Единственият проблем на нашата стопанска система е Федералният запас. Те не усещат пазара, не схващат нужните комерсиалните войни или мощния $, нито блокирането на държавното управление. “
 Тръмп: Единственият проблем на стопанската система е американската централна банка Тръмп: Единственият проблем на стопанската система е американската централна банка
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери през днешния ден, че единственият проблем на националната стопанска система е централната банка, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тръмп, който е прочут със пристрастеността си към голфа, съпостави централната банка с състезател на голф, който има мощ, само че не може да нанесе лек удар, с цел да вкара топката.

След тези думи и на фона на слуховете, че президентът се готви да уволни шефа на Федералния запас Джером Пауъл, борсовите показатели в Съединените щати записаха нов внезапен спад в понеделник и невисок размер на търговията при половин работен ден, а през днешния ден са затворени.

Миналата седмица американската централна банка увеличи лихвените проценти и намали прогнозите си за икономическия напредък през тази и идната година. Президентът Тръмп през днешния ден разяснява, че лихвените проценти се подвигат прекомерно бързо, само че стопанската система върви доста добре, а американските компании са най- великите в света.
 Федералното държавно управление на Съединени американски щати остава отчасти затворено Федералното държавно управление на Съединени американски щати остава отчасти затворено
За трети път тази година федералното държавно управление на Съединени американски щати е отчасти затворено. Причината е различие сред Белия дом и Конгреса за финансирането на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР