Силен сняг предизвика хаос в Сърбия, като затрудни пътното движение,

...
Силен сняг предизвика хаос в Сърбия, като затрудни пътното движение,
Коментари Харесай

Силен сняг предизвика хаос в Сърбия

Силен сняг провокира безпорядък в Сърбия, като затрудни пътното придвижване, обърка публичния превоз и докара до анулация на самолетни полети до Белград, съобщи Асошиейтед прес, като добави, че проблеми е имало и в други елементи на Балканите.

Много региони на Сърбия останаха без ток, здания бяха развалени от паднали дървета, камиони закъсаха по заледените пътища. Властите предизвестиха жителите да не подхващат пътувания, в случай че не се постанова, и приканиха за икономисване на сила.

В столицата няколко дървета, счупени от тежестта на снега, нанесоха вреди на коли и здания. Хора трябваше да бъдат избавени, откакто се оказаха заклещени в колите си.

Голяма част от Западна Сърбия остана без електричество, добавя Българска телеграфна агенция.

Няколко полета от и до белградското летище бяха анулирани заради неприятното време и краткотрайно спиране на електрозахранването на основния терминал, оповестиха сръбски медии. Магистрала, водеща към летището, беше затворена за няколко часа поради запушване, породено от снега.

Пътниците на пътуващ към Белград трен останаха блокирани седем часа в снега, преди да им бъде обезпечен автобусен транспорт до столицата.

В България поройни дъждове и огромни наводнения поразиха южните елементи на страната през почивните дни, принуждавайки управляващите да разгласят бедствено състояние, отбелязва още организацията, уточнявайки, че най-тежко обиден е регионът на град Смолян.

В Албания управляващите активизираха полицията, армията и службите за незабавна помощ да се оправят с наводненията след траяли три дни непрекъснати дъждове и снеговалежи.

Река Вьоса в южната част на Албания наводни доста региони. Възрастна двойка, която прекара нощта на покрива на къщата си в Югозападна Албания, бе избавена от полицията през вчерашния ден сутринта.

Много пътища са краткотрайно блокирани от свлачища в южната част. В североизточните и югоизточните региони на страната мощният сняг затрудни или краткотрайно прекъсна пътното придвижване, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР