Силен дъжд, градушки с гигантски зърна лед и бурен вятър

...
Силен дъжд, градушки с гигантски зърна лед и бурен вятър
Коментари Харесай

Буря и градушки удариха Швейцария и Южна Германия

Силен дъжд, градушки с великански зърна лед и плевел вятър се стовариха върху елементи от южна Германия и Швейцария в понеделник вечерта, причинявайки необятно наводняване и отделяне на част от покрива на опера.

Няколко пътни тунела са били наводнени, а железопътните услуги са били изцяло прекратени в и към немския град Щутгарт, съгласно полицията и железопътния оператор Deutsche Bahn. Видеокадрите демонстрират реки, носещи се по улиците и предни стъкла на коли, разрушени от градушки.

Спешните служби в южните провинции Рейнланд-Пфалц и Баден-Вюртемберг оповестяват за стотици позвънявания до службите за незабавна помощ за справяне с наводнени мазета, паднали дървета, свлачища и закъсали водачи.

Около 20:30 ч. ентусиазъм на мощен ентусиазъм напразно откъсна част от покрива на Щутгартската опера, до момента в който към 250 души към момента бяха вътре след рецитал на песни.

Голяма част от медната покривна завивка кацна в градините на операта, сподели ръководещият шеф Оливър Хендрикс пред " Франс прес ".



Няма потърпевши, само че чиновниците към момента правят оценка евентуалните вреди, породени от няколко хиляди литра дъждовна вода, нахлули в постройката, сподели той.
В НотВил, в швейцарския кантон Люцерн, швейцарската осведомителна организация ATS заяви за великански градушки с диаметър на зърната до седем сантиметра. В кантон Фрибург полицията и пожарната бяха повиквани 300 пъти, в това число за избавяне на клас от 16 деца и двама възрастни, хванати в плен от градушката. Шест от децата и един възрастен са откарани в болница. Най-малко петима души са били ранени в немскоговорящите кантони, в това число колоездач, който е претърпял пострадвания по главата от градушки, заяви ATS.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР