Сигурно често използвате хартиени торбички, но замисляли ли сте се

...
Сигурно често използвате хартиени торбички, но замисляли ли сте се
Коментари Харесай

Знаете ли как са се появили хартиените торбички?

Сигурно постоянно употребявате хартиени торбички, само че замисляли ли сте се какъв е произходът им?

Маргарет Найт била едвам на 10 години, когато почнала работа в тъкачницата в своя щат Ню Хемпшир. В последна сметка, това станало през 1848 година, и нейната овдовяла майка се нуждаела от всяка стотинка, която фамилията може да изкара, напомня Neatorama.

Малката Маргарет имала гений да създава най-различни неща още от дребна и даже правила играчки за братята си. Във фабриката с годините тя бързо научила разнообразни умения като тъкачество, гравиране и други и един ден чула за това по какъв начин се пробват да основат машина, която ефикасно да създава хартиени торбички с плоско дъно.
 13-те най-мързеливи народи в света 13-те най-мързеливи народи в света
Мързеливи и неактивни ли са българите? Е, даже и да сме, най-малко не присъстваме в класацията на страните първенци по т...
Прочети повече
" Казаха ми, че това просто не може да стане, само че аз бях уверена, че ще съумея ", записва младата жена, която тогава едвам била навършила 30 години.

Тя почнала работа по машината в извънработно време и без знанието на началниците си... и сполучила. Маргарет Найт основала машина, която произвеждала хартиени торбички с плоско дъно и освен това го правела бързо и на ниска цена, тъй че всеобщото произвеждане станало допустимо.
 10 занимателни метода да пиете повече вода 10 занимателни метода да пиете повече вода
Знаете, че би трябвало да пиете повече вода, само че все не ви се получава, забравяте или пък го намирате за скучно? Не се от...
Прочети повече
За страдание, един мъж видял машината в деяние и побързал да патентова концепцията, създавайки нови проблеми за младата изобретателка, само че през днешния ден знаем, че на нея изискуем този комфортен всекидневен аксесоар.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР