Сигнал за убити кучета в курорта Юндола вдигна накрак институциите

...
Сигнал за убити кучета в курорта Юндола вдигна накрак институциите
Коментари Харесай

Сигнал за убити кучета вдигна накрак институциите

Сигнал за убити кучета в курорта Юндола подвигна накрак институциите във Велинград и Пазарджик. Зоозащитничка взриви обществените мрежи с изказванието, че най-малко 20 животни са отровени.

Според Невена Сергеева се прави опит за прикриване на следите, а от 112 и Община Велинград отхвърлят да има такова нещо . По думите й локалните хора се страхували да свидетелстват.

Историята стартира преди няколко дни, когато поданици на Юндола алармират природозащитници, че в селището се изхвърлят десетки безпризорни животни. Следва сигнал до общината, а дни по-късно са открити телата.

В сигнала се споделя още, че има и отровени майки, а локалната власт се пробва да обезоръжи зоозащитниците и да прави каквото си желае. На приложените фотоси се вижда, че едното куче е с пяна на устата, която най-вероятно е резултат от усвояване на отрова. Другото пък е млад субект от породата хъски.

Кметът на Юндола Мехмед Местан има друга версия за случилото се. Той твърди, че нямало отровени кучета, а били убити от други, обучавани за боеве от локален гражданин. -->

В селището имало два развъдника за бойни кучета.

Преди време кметът и ветеринарният доктор създали наставление на притежателя, по тази причина в този момент подозренията са, че той е умъртвил безпризорните четириноги и е обвинил за това Мехмед Местан.

По случая текат инспекции на полицията и прокуратурата, формирано е досъдебно произвеждане, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов, съгласно който е открито единствено едно мъртво куче.

 
 убити кучета Пловдив Тина Соколова, Дарик Пловдив
Проверява се първо каква е повода за гибелта, както и кои са лицата, популяризирали информацията, от кое място знаят за 20 убити животни и дали това дава отговор на истината.

Според Община Велинград пък на място са открити две починали четириноги. При първичния си обход еколози, ветеринари и представители на локалната администрация не видели нито едно.

Впоследствие посоченият за притежател на развъдника пристигнал с кола, а след него се появил и първият мъртвец. До втория самичък завел проверяващите, а той бил прикрит в шубраци, заяви говорителката на общината Боряна Кирилова.

Сигнал е подаден и до Окръжната прокуратура в Пазарджик, откъдето също ревизират случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР