Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище Г.С. Раковски

...
Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище Г.С. Раковски
Коментари Харесай

„Обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята!“: Сигнал в 2 училища във Велико Търново, обаждането било от…

Сигнал за сложено взривно устройство в Средно учебно заведение „ Г.С. Раковски ” във Велико Търново е бил подаден тази заран в 9:20 часа на стационарния телефон в счетоводството. От управлението на учебното заведение незабавно се обадили на телефон 112, съобщи БГНЕС.
„ Звънна телефонът в стаята, подвигнах – детски глас, на смешка сподели: „ Обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята! ”. Попитах в коя стая е бомбата и ми се затвори телефонът. Директорката подаде сигнал на 112, идваха от полиция от Пожарна сигурност, действаха си по протокол ”, описа Кристина Димова, която приела бомбената опасност по телефона в счетоводството.
Екипи на пожарната и полицията се отзовали неотложно и почнали претършуване на цялата постройка, в която е настанено още и Спортното учебно заведение. Въпреки телефонната опасност, децата не са били евакуирани.
„ Направиха оглед от пожарна, полиция, дори имаше един сапьор. Според тях, и съгласно нас, може би е смешка, само че направиха оглед на всички места, на всички заключени и незаключени пространства. Децата не са били евакуирани, по този начин решиха органите на реда “, сподели Ренета Савова, шеф на СУ „ Г. С. Раковски “.
В междинното учебно заведение учат 70 деца до 8 клас. Възможно е подправеният сигнал да е подаден за анулация на контролни или класни работи.
След проучване на постройката, образователните занятия бяха възобновени. Предстои полицията да разпознава подателя на сигнала.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР