Сигнал за поредна измама на бензиностанциите у нас взриви социалната

...
Сигнал за поредна измама на бензиностанциите у нас взриви социалната
Коментари Харесай

Шашма в Lupa.bg: Мамят ни яко с горивото!

Сигнал за поредна машинация на бензиностанциите у нас взриви обществената мрежа. В групата " MAD MOTO " във Facebook беше оповестен клип, който разгневи още повече обществото - оказа се, че шашмата е огромна и плащаме за въздух без да зареждаме гориво в резервоара! Още при вземането на револвера в ръка, на колонката стартира да се начислява сума - и то без да тече гориво!

Група мотористи станаха очевидци в този скандал, като най-после се нолажи и да си платят 80 стотинки, защото са регистрирани на бензиновата колонка.

Служителят на бензиностанцията оказа помощ със съвет на хората, насочвайки ги към зеления револвер. А мотористът, който от самото начало заснемаше обстановката, до момента в който се чуди дали да зареди със Супер 95 или 98, остана слисан.

" Абе, на апарата към този момент са чукнати 22 стотинки! За няколко секунди ", споделя той със собствен сателит, тръгнали на странствуване отвън София. При наново повдигане на револвера, от колонката стартира да се чува тон на зареждане с гориво, а апаратът още веднъж начислява стотинки. " Още не съм сипал, а стартира да регистрира, към този момент 38 стотинки ", споделя още веднъж с неговия другар.

А по-късно продължава да регистрира, 41 стотинки и мотористът желае някой от бензиностанцията да пристигна и да види за какво се получава по този начин.

Служителят се чуди: " Не знам " и се прибира още веднъж вътре в бензиностанция ОМВ.

" Зареждаш въздух! ", възкликва пострадалият.

И стартира препирня с касиерката която пита: " Аз ли да ги заплащам? ", защото се регистрирани на касата. И индивидът си ги заплати, оставяйки левче, от което не си взе рестото 20 стотинки.

Цялата драма подразни хората, а мненията започнаха да валят един след различен, като болшинството отбелязваха, че и на тях се е случвало сходно нещо. Явно случаите не са изолирани.



" Ето, по тази причина множеството бензиностанции се вършат на ударени, в случай че искаш да зареждаш в туба. Хващаш им шмекериите. Долняри! Работниците не са отговорни, само че и тяхната постъпка не беше ОК. Развика се за 80 стотинки, а несъмнено всеки ден си купува цигари по 5 лева Държавата е болна, народа и той се разболя! Срам! ", написа Дениз Рамаданов.

Павел Петев също е бил пострадал: " Преди две години на ЕКО ми се случи нещо сходно... Зареждам си колата догоре с газ, бутилката ми е 40 л и в нея знам, че имам най-малко 10 л. Пичът на бензиностанцията ми зарежда 55 л и при въпрос по какъв начин става това, той най безочливо ми споделя да си оправя газовата бутилка. Нямах време да се разправям, тъй като ме чакаше дълго пътешестване. Всички са едини и същи МЪРШИ! "

" Мхм... Аз имах напълно същото прекарване в Газпром Пловдив, Пещерско шосе преди време. При 40 л бутилка и налична газ вътре, заредиха 48 л и споделих на момчето да стопира - т.е. щеше да събере и още. Като питах за какво, се оказа, че в случай че имам искания за събираемото в бутилката количество, би трябвало да им дава всички документи на газовата бутилка в оригинал, където да е разказана нейната съдържимост, обслужване и преминати прегледи. Освен това трябвало да си платя зареденото, а след това в случай че било установено нарушаване и е презаредено, ще ми върнат разликата. А кой ревизира и кой преглежда тези възражения - и двете ги правили от Газпром. Демек в никакъв случай няма да е в интерес на клиента ", показа Иглика Цветкова.

" И аз имам на Лукойл. В 25-литрова бутилка ми сипаха 33-34 литра. Вадя паспорта на газовата, ходя на касата, диря шеф, и ми вика " Ми това е друга бутилка несъмнено ", описа за наглостта на бензинджиите Люси Вълов.

" На мен ми заредиха 45 литра в 20 литрова бутилка газ. Накарах ги да извикат шефа. Почаках си 30-тина минути. Дойде индивидът, разтварям му багажника и гледа дребната бутилка. Чеса се по главата, взе да мрънка, споделих му, че имам време да изчакаме метрологията да дойдат и той ми пожела лек ден и ми сподели да не заплащам. След 2-3 дни спирам отново там да зареждам, на 14-15 литра още спря ", написа Стоян Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР