Сигнал за полицейско насилие в Пловдив. Полицай от Трето районно

...
Сигнал за полицейско насилие в Пловдив. Полицай от Трето районно
Коментари Харесай

Жени се оплакаха от полицейско насилие в Пловдив ВИДЕО

Сигнал за полицейско принуждение в Пловдив. Полицай от Трето районно ръководство нападнал с палка дами на Руския пазар. Според изказванията на пострадалите, мъжът даже не се легитимирал.

Любителско видео демонстрира част от екшъна, който се разиграва на метри от постройката на „ Пътна полиция “ в Пловдив. Двете пострадали настояват, че са нападнати и бити от служителя на реда, който бил в цивилни облекла.

„ Тича към мен и ме удари с ръка в лицето, след това ме удари в гърдите, без нищо “, споделя пред GlasNews.bg Запрянка Помакова.

По думите на потърпевшите, дъщерята на Запрянка е била повалена на земята и закопчана с белезници, а майка й, която желала да я избави, отнесла удари от палка.

„ Сложи белезници, не беше с униформа и на дъщерята палка изкара “, жалва се още Запрянка.

„ Станала е неточност – понабили една жена, арестували друга и най-после прокуратурата ще каже кой е крив и кой е прав “, твърди юристът Васил Марков.

Виолета е арестувана и упрекната от служителите на реда, че продавала тютюн.

„ Дали има тютюн – подобен не са намерили. В момента от районното търсят възможни купувачи, които да разпознаят подзащитната ми, че от нея са купили тютюн. “, споделя още юрист Марков.

Според околните на Виолета, спорът зародил, до момента в който тя купувала кафе от магазинче на Руския пазар.

„ И аз го запитвам по какви аргументи биеш и удряш на дамите и им посягаш. Той ми вика мълчи, кой си ти “, твърди брат й.

От полицията ревизират случая и отхвърлят повече детайлности на този стадий.

Полицаят, който е употребявал мощ и помощни средства против майка и щерка Помакови е Искрен Делянов. Той фактически работи единствено от няколко месеца в Трето РПУ, назначен е седмица откакто началникът Венелин Костов поема ръководството. Преди това двамата са били сътрудници във Второ РПУ. Делянов тренира карате и взе участие в надпревари.

Въпреки че карате е спорт, който възпитава самоконтрол и самодисплина, както и почитание към съперника, в тази ситуация в случай че изказванията на пострадалите и очевидците са правилни, служителят на реда е изгубил надзор и е приложил уменията си, добити в залата против дами.

Костов оглави Трето РПУ след огромния скандал, при който бе разрушена Наказателна бригада от служители на реда от районното, а в ареста бяха арестувани петима чиновници в това число и някогашният шеф Самуил Хаджиев.

Разкази на пострадалите от първо лице гледайте тук:





Полицаят Искрен Делянов:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР