Сигнал за опасни капсули на детска площадка в столичния квартал

...
Сигнал за опасни капсули на детска площадка в столичния квартал
Коментари Харесай

Райски газ на детска площадка: Какви са рисковете при употребата му?


Сигнал за рискови капсули на детска площадка в столичния квартал „ Иван Вазов “. Граждани са съумели да съберат десетки от тях и си задават въпроса какво е това и може ли да бъде рисково за децата им.

Снимка: btvnovinite.bg


Оказва се, че това е двуазотен оксид или по този начин нареченият божествен газ. Пр младежите има наклонност да го употребяват като го вдишват поради неговия резултат.

Проблемите, които може да основава райският газ, са известни още от момента на самото му разкриване, уточни доктор Юлиян Караджов - биохимик и експерт по наркотични субстанции. „ Днес не се употребява рядко за медицината при доста следени условия. Използва се много всеобщо и за правене на бити сметана и кремчетата, изобщо в кулинарията “, сподели още той. По думите му по тези аргументи райският газ е публичен.

Снимка: btvnovinite.bg


Той може да бъде рисков, когато се вдишва. „ От една страна човек става несъответстващ и може да си потроши нещо. Това е безусловно общоприет проблем, когато човек е под влияние на какво да е - от алкохол до хероин и по този начин нататък. При вдишването от капсула може да провокира и по-сериозни проблеми. „ При разширението си райският газ доста мощно се охлажда. И има доколкото знам най-малко един - двама души, които по този начин са им замръзнали устите, че след това се нуждаели от доста сериозна хирургия “, изясни о ще доктор Юлиян Караджов.

Снимка: btvnovinite.bg


А на детската площадка, с изключение на капсулите, са открити празни кенчета от бира и фасове.

Въобще очевидно е, че тази детска площадка не е напълно за детски занимания, означи доктор Юлиян Караджов. Според него обаче дете не би могло да отвори единствено капсула с божествен газ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР