Сигнал до прокуратурата за българското гражданство на близкия до Кремъл

...
Сигнал до прокуратурата за българското гражданство на близкия до Кремъл
Коментари Харесай

ДПС със сигнал до прокуратурата за българското гражданство на близък до Кремъл руски бизнесмен

Сигнал до прокуратурата за българското поданство на близкия до Кремъл авторитетен съветски предприемач Роман Савушкин и тримата му синове внесоха в прокуратурата водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, националният представител Делян Пеевски и зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Сигналът бе входиран и в деловодството на Народното събрание.

Сигналът е по отношение на обществено публикувана в медиите информация. С него се упорства да бъде осъществена обстоятелства и условия, свързани с съветския жител Роман Савушкин.

" Правомерно ли е получено българско поданство от лицето Роман Савушкин (генерален шеф на “Обединена вагонна компания” - структуроопределящо дружество в Русия) през 2019 година, в случай, че в медиите са налице данни за тесните му персонални и бизнес връзки с лица, доближени до съветския президент Владимир Путин, в това число Александър Несис, Сергей Чемезов и Дмитрий Медведев ", питат Карадайъ, Пеевски и Хамид.

Те упорстват да знаят спазени ли са били законовите предпоставки за приемане на такова поданство (извършена ли е била дейно нужната инвестиция по закон, или същата е била единствено привидна), както и взели участие ли са български медиатори при приемане на поданството.

" Политиката на Движение за права и свободи за цялостна бистрота и осъществяване на цялостна, задълбочена и всеобхватна инспекция от способените органи на всички преписки за приемане на българско поданство против вложения (включително и когато в процедурите са взели участие посредници), е била постоянно поредна, като в тази връзка до сегашния миг сме подали няколко сигнала до прокуратурата и ДАНС ", стимулират настояването си Карадайъ, Пеевски и Хамид.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР