Сигнал до областния управител и до Районната прокуратура внесоха общинските

...
Сигнал до областния управител и до Районната прокуратура внесоха общинските
Коментари Харесай

25 продажби на казанлъшки общински имоти на прокурор

Сигнал до регионалния шеф и до Районната прокуратура внесоха общинските съветници от Българска социалистическа партия в Казанлък. Те упорстват прокуратурата да разгласи за незаконосъобразно съвещанието на Общинския съвет, извършено на 22 април. Припомняме, че тогава съветниците от левицата напуснаха съвещанието, тъй като в дневния ред бяха включени 33 точки, 25 от които за продажба на общинска благосъстоятелност.
Нито един от въпросите не е обвързван с приключването на преклузивни периоди или с други условия, които да постановат разглеждането им при условия на неотложност. Не беше спазена процедурата по привикване на съвещанието, още повече че датата бе избрана в края на м. март. Председателят от ГЕРБ Николай Златанов не съблюдава Правилника за активността на локалния законодателен орган, настояват съветниците от Българска социалистическа партия. В сигнала те показват безапелационните си претекстове.
Предвид обстоятелството, че не е спазена процедурата за привикване на съвещание на Общински съвет-Казанлък, нито като постоянно, нито като изключително, считаме, че взетите от Общинския съвет в Казанлък решения не могат да породят правни последствия, акцентират от левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР