Сигнал до министъра на културата за рушащия се от години

...
Сигнал до министъра на културата за рушащия се от години
Коментари Харесай

Паметникът "Изворът на Белоногата" край Харманли продължава да се руши


Сигнал до министъра на културата за рушащия се от години монумент от национално значение " Изворът на Белоногата " в Харманли изпрати поетесата и общественичка Светлана Николова. Тя разгласява текста на писмото в обществените мрежи. В него се споделя, че това е третият министър, към който насочва молба за разрешаване на казуса и има огромна вяра, че това ще бъде последното писмо.

Тази година ще се навършват 150 години, откогато Петко Славейков е научил легендата за Гергана и Никола от локалния възрожденец Дялко Милковски. Това ще е добър мотив да погледнем историята с нови очи, написа Светлана Николова в сигнала до Министерството на културата:

" Това, което написах в писмото е, че от доста време ние, жителите, нямайки други принадлежности, с които да реставрираме този обект, защото става въпрос въпреки всичко за монумент на културата от национално значение, ние вършим нещо друго – опитваме се да съхраним паметта му, тъй като преди няколко години се оказа, че той към този момент не е атрактивен даже за младото подрастващо потомство на Харманли ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Дора Атанасова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР