Siemens AG ще придобие всички акции на Iberdrola S.A в

...
Siemens AG ще придобие всички акции на Iberdrola S.A в
Коментари Харесай

Siemens ще придобие дела на Iberdrola в Siemens Gamesa Renewable Energy

Siemens AG ще придобие всички акции на Iberdrola S.A в взаимното дружество Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), оповестиха от компанията. На постоянното си съвещание Надзорният й съвет е одобрил изкупуването на каузи на Iberdrola в SGRE от 8.1 %. Изкупната цена е 20 евро за акция, което подхожда на 32% награда над междинната цена на акциите на SGRE за последните 30 търговски сесии. Siemens ще заплати общо 1.1 милиарда евро от личните си запаси. Всички правни разногласия сред Iberdrola и Siemens ще бъдат уредени.

Освен това Iberdrola, Siemens и SGRE са подписали съглашение за съдействие, което обгръща избрани планове за произвеждане на вятърна сила и за възстановяване на разпределителната мрежа. За тези планове Iberdrola, като клиент на SGRE и Siemens, ще даде на тези компании изключителни права за договаряне за стеснен интервал от време.

Siemens чака спомагателни годишни спестявания до 100 млн. евро поради смяната в акционерното съглашение и посредством усилване на съдействие сред Siemens и SGRE, което води до чиста сегашна стойност от към 900 млн. евро.

Като част от отделянето и последващото обществено предложение на бизнеса си с газ и сила, Siemens ще даде всички свои дялове в SGRE на новата компания Siemens Energy. Тази стъпка ще сътвори енергийна компания с неповторимо портфолио в областта на стандартната и възобновимата сила. Siemens Energy, която по-късно ще има към 67% от правата на глас в SGRE, ще има болшинство от две трети на годишното Общо заседание на компанията. Не се възнамерява наложително предложение за усвояване за външни акционери в SGRE.

Преди всички останали Siemens и Iberdrola направиха първата стъпка към нужната консолидация в бранша. "Създахме водещ и постоянен снабдител на възобновима сила и имаме вяра, че SGRE към момента има забележителен капацитет да пораства и да носи забележителна стойност. SGRE е жизненоважен крайъгълен камък в новото портфолио на Siemens Energy, с цел да оформим нужния енергиен преход от стандартна към възобновима сила. Дойде време да отведем тази задача към идната стъпка ", съобщи Джо Кезер, президент и основен изпълнителен шеф на Siemens AG.

2020 година е основна година, в която тематиката за битката с климатични промени доближи до върха на световния дневен ред. "Убедени сме, че енергийният преход предлага доста благоприятни условия за Siemens Energy. С нашето разнообразно и непрекъснато възходящо портфолио за възобновими енергийни източници можем да доставим персонализирани решения както за водачите с ниски въглеродни излъчвания, по този начин и за страните, имащи потребност от сила ", прибавя Майкъл Сен, член на Управителния съвет на Siemens AG, който е избран за изпълнителен шеф на Siemens Energy.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е световна софтуерна компания, която е знак на инженерно съвършенство, нововъведения, качество, надеждност и световно наличие към този момент повече от 170 години. Компанията развива активност в цялостен цвят с фокус върху областите на произвеждане и систематизиране на сила, умна инфраструктура за здания и разпределени енергийни системи, както и автоматизация и цифровизация в производството. Чрез независимо ръководеното си сдружение Siemens Mobility, водещ снабдител на интелигентни решения за подвижност за железопътния и шосейния превоз, Siemens оформя международния пазар на пътнически и товарни услуги. Чрез мажоритарния си дял в Siemens Healthineers AG и Siemens Gamesa Renewable Energy, Siemens също е и водещ международен снабдител на медицински технологии и цифрови здравни услуги, както и на екологично чисти решения за произвеждане на вятърна сила.

От години немската компания развива активност посредством дъщерното си сдружение у нас. Siemens България е част от Siemens AG - международен водач в производството на новаторски артикули, технологии и решения в областта на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. В България компанията участва към този момент 138 години и е тясно обвързвана с някои от най-значимите механически нововъведения в страната от Освобождението до наши дни. Част от структурата на Siemens в България са две способени центъра - в областта на сградните технологии и енергетиката, както и фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение в град Правец. Като част от философията си компанията се стреми не просто да доставя новаторски и надеждни артикули и услуги за клиентите си в България, само че и да построява необятна мрежа от български фирми-партньори и да основава добавена стойност, споделяйки ноу-хау и водещи бизнес практики.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР