Сидни. Австрия остава участник в отборния турнир по тенис ATP

...
Сидни. Австрия остава участник в отборния турнир по тенис ATP
Коментари Харесай

Австрия запазва мястото си в ATP Cup, България остава първа резерва

Сидни. Австрия остава участник в отборния шампионат по тенис ATP Cup, макар отказването поради травма на първата ракета на страната Доминик Тийм. Организаторите на шампионата оповестиха, че в отсъствието на 15-ия в класацията на ATP - Тийм, австрийският състав ще бъде воден от 119-ия в света Денис Новак.

България е първа запаса в шампионата и имаше очаквания, че след отпадането на Тийм ще размени Австрия в група „ Б “ на конкуренцията, в която са още Русия, Италия и домакинът Австралия, защото първата ракета на „ трикольорите “ Григор Димитров, 28-и в света, е много по-напред в международната класация от Новак.

Причината за това България да не взе участие на шампионата са нови разпореждания на ATP. Една от тях гласи, че, в случай че втората ракета на дадена страна е в първите 250 на международната класация, то тя ще резервира позицията си.

Така единственият късмет на България да откри място в шампионата е вероятно отричане на Стефанос Циципас или Николоз Басилашвили, защото вторите ракети на Гърция и на Грузия са отвън първите 250 на света.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР