Швейцарският производител на лекарства Novartis е подписал сделка за производство

...
Швейцарският производител на лекарства Novartis е подписал сделка за производство
Коментари Харесай

Novartis ще помогне на Roche за направата на потенциално лекарство срещу Covid-19



Швейцарският производител на медикаменти Novartis е подписал договорка за произвеждане на съставки за лекуването с Actemra на Roche, което е предопределено за хора с Covid-19, оповестиха от компанията в четвъртък, съобщи Ройтерс.

Споразумението е третата транзакция, подписана от Novartis, след съглашения с биотехнологичните компании BioNTech и CureVac за осъществяване на лечения за други компании, които да оказват помощ в битката с пандемията.

Препаратът Actemra/RoActemra (тоцилизумаб) е за лекуване на ревматоиден артрит, който също по този начин се тества в разнообразни клинични изследвания за лекуване на пневмония, обвързвана с Covid-19.

Novartis ще създава дейните фармацевтични съставки за лекарството в завода на компанията  в Сингапур, който ще получи нужните технологии и опит през второто тримесечие на тази година.

" Novartis се ангажира напълно да си сътрудничи с Roche в предлагането на потвърдените ни благоприятни условия за произвеждане на биологични препарати ", уточни Щефен Ланг, началник на Novartis Technical Operations.

" Като един от най-големите производители на медикаменти в света, Novartis може да активизира индустриалните си благоприятни условия на голям брой фронтове ", добави той.

През март Novartis подписа договорка с компанията CureVac за произвеждане в базата си Кундл, Австрия на материал за претендент за коронавирусна ваксина. за обезпечаване на индустриален потенциал в своя цех в Щайн, Швейцария за имунизацията против Covid-19, създадена взаимно с Pfizer.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР