Швейцарският изпълнител Мариус Беър предложи своята песен като NFT(снимка: Marius

...
Коментари Харесай

Евровизия готви първата NFT песен в своята история


Швейцарският реализатор Мариус Беър предложи своята ария като NFT
(снимка: Marius Bear / Twitter)

Евровизия 2022 се трансформира в първото издание в историята на музикалното съревнование, в което реализатор пуска песента си като NFT (Non-Fungible-Token), стана ясно през седмицата.

Швейцарският представител, който ще извърши песента си „ Boys Do Cry ” в Торино сред 10 и 14 май, ще е звездата освен това изобретение. Феновете на изпълнителя и песента ще могат да закупят осъществяването като незаместим токен.

Новината заяви компанията Soundpickr, платформа за разбор на музикални данни, търговия с музикални творби и NFT. Фирмата е основана в края на 2020 година с фокус върху музикалната промишленост. Оттогава доста създатели са видели в упования трамплин, с цел да се показват и стигнат до по-широка публика със своето изкуство.
още по темата
„ Издаването на „ Boys Do Cry ” NFT бележи началото на нова епоха в музикалната промишленост и за първи път ария на Евровизия ще бъде пусната в блокчейн по същото време ”, разясниха от Soundpickr.

Очаква се интерес към специфичното осъществяване да проявят най-малко две групи консуматори – хора с опит в крипто-технологиите и такива с интерес към музикалното изкуство. Закупувайки „ Boys Do Cry ” NFT, те ще могат да поддържат изпълнителя и да дадат рамо на неговото бъдещо творчество.

„ Soundpickr мощно има вяра в бъдещето на децентрализираната музикална промишленост, където по-малко известни реализатори могат да получат нов късмет да се изявят ”, уточни Алекс Лопес, основен изпълнителен шеф на Soundpickr.

„ Технологията на блокчейн и издаването на песни под формата на NFT съставлява нова опция за самостоятелните създатели с голям гений, които обаче нямат предстоящите благоприятни условия за вложения ”, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР