Швейцарските власти са предотвратили вероятен опит за шпионска операция от

...
Швейцарските власти са предотвратили вероятен опит за шпионска операция от
Коментари Харесай

Швейцарски вестник разкри шпионски заговор на руски водопроводчици в Давос

Швейцарските управляващи са предотвратили евентуален опит за шпионска интервенция от руснаци, представяли се за водопроводчици в Давос, където през днешния ден стартира тазгодишното издание на Световния стопански конгрес, заяви в. " Тагес анцайгер ", представен от Ройтерс във вторник.

През август предходната година двама руснаци са били тествани от швейцарската полиция в зимния курорт, където тази седмица се е събрал световният политически и бизнес хайлайф. Те са показали дипломатически паспорти и са напуснали страната, написа швейцарското издание.

Полицията в източния швейцарски кантон Граубюнден съобщи, че двама мъже с съветски дипломатически паспорти са станали обект на рутинна инспекция в Давос през август 2019 година, само че не е открита връзка сред визитата им и Световния стопански конгрес.

" Не можахме да установим никаква причина да ги задържим. Беше им позволено да си тръгнат ", сподели полицейска говорителка. Тя добави, че полицията не е идентифицирала мъжете като водопроводчици.

Говорител на съветското посолство в Берн отхвърли информацията на вестника, заявявайки, че двама съветски дипломати, упълномощени отвън Швейцария, са били тествани и им е било позволено да продължат по пътя си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР