Швейцарски федерален прокурор твърди, че българската наркомафия е депозирала около

...
Швейцарски федерален прокурор твърди, че българската наркомафия е депозирала около
Коментари Харесай

Швейцарска банка на съд за пране на пари от българската наркомафия

Швейцарски федерален прокурор твърди, че българската наркомафия е подала към 55 млн. франка в Credit Suisse. Това оповестява БГНЕС.

В тази връзка страната желае над 42 млн. франка (40 млн. евро) като обезщетение от Credit Suisse Group AG. Искането е предявено след 14-годишно следствие на хипотетичния неуспех на кредитора да предотврати прането на пари от българска група за опиати.

Федералният углавен съд на Швейцария разкри обвиняванията в документ от 500 страници, в който се твърди, че банката страда от " съществени организационни дефекти " в предотвратяването на прането на пари, съгласно отчет, оповестен в неделя от SonntagsZeitung.

Швейцарският федерален прокурор твърди, че българската наркомафия, водена от някогашен герой, е подала към 55 милиона франка в Credit Suisse. Голяма част от тях са били ръчно доставени в куфари, цялостни с разопаковани банкноти, съгласно отчета. Бивша служителка на банката също е имала роля в аферата.

Банката съобщи, че отхвърля " като безпочвени всички обвинявания по този въпрос " и е уверена, че някогашната й служителка е почтена, съгласно изказване, изпратено по имейл.

Въпросният случай е последният удар за изпадналата в усложнение Credit Suisse, която неотдавна разгласи, че ще отдели спомагателни 500 милиона франка тази година за правосъдни разногласия. Банката към момента е разтърсена от огромни загуби, свързани с колапса на Archegos Capital Management и Greensill Capital.
 Швейцария упрекна банка Credit Suisse за връзки с българската мафия
Швейцария упрекна банка Credit Suisse за връзки с българската мафия

Не е направила задоволително, с цел да спре пране на пари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР