Швейцарската фирма компания Stadler Rail достави на сръбрската железопътна компания

...
Швейцарската фирма компания Stadler Rail достави на сръбрската железопътна компания
Коментари Харесай

Първият от три високоскоростни влака от швейцарската Stadler Rail беше доставен в Сърбия

Швейцарската компания компания Stadler Rail достави на сръбрската железопътна компания първия трен, който ще подвига до 200 км/ч по осъвременената линия Белград-Нови Сад. На събитието по предаването на първия от трите закупени влака на жп гарата в Нови Белград участваха сръбският президент Александър Вучич, някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер и швейцарският дипломат Урс Шмид, оповестява новинарският канал N1, който покрива новините от Югоизточна Европа. Другите два високоскоростни влака би трябвало да дойдат в Сърбия до края на годината.

Договорът за покупката на трите влака беше подписан през април в Белград, като единственият участник в търга беше швейцарската компания Stadler Rail с оферта за 62.2 млн. евро. Влаковете разполагат с 316 места в първа и втора класа, интернет и особено пространство за хора с лимитирана пъргавина.
В употреба от март идната година
От Stadler Rail показват, че компанията е " доста горда и щастлива " от договорката със Сърбия: " Продадохме повече от 500 такива влака в 12 страни. Този трен е доста новаторски, оптималната му скорост е 200 км/ч и предлага специфични улеснения за пасажерите ".

Вучич разяснява, че влакът ще проработи от март идната година. По думите му при скорост от 200 км/ч пътуването от Белград до Нови Сад ще бъде към половин час, а билетът ще коства 8.5 евро. Този сектор е част от високоскоростната железница от Белград до Будапеща. Изграждането му стартира в края на 2017 година като част от китайската инфраструктурна самодейност " Един пояс, веднъж " - стратегическата цел на тази страна да свърже гръцкото пристанище Пирея с Централна Европа и Унгария като една от страните в Европейски Съюз. Вучич добави, че високоскоростните влакове ще пътуват и до Ниш, Димитровград, Прешево и други елементи на Сърбия.
" Поредица от сполучливи швейцарско-сръбски начинания "
Швейцарският дипломат в Белград Урс Шмид съобщи, че е " щастлив да каже, че днешното събитие става част от поредност от сполучливи швейцарско-сръбски начинания. "

" Това, което стартира с филантропичната помощ в сложни времена - през 1991 година, се разви през годините в изцяло двустранно съдействие. Чрез голям брой планове ние поддържаме напъните на сръбското държавно управление за въвеждането на нововъведенията и модернизацията в страната ", разяснява Шмид.
Турция прави високоскоростна жп линия до границата с БългарияТурция също строи високоскоростна железопътна линия до границата с България. Близо половината от сектора сред Черкезкьой и Капъкуле към този момент приключена, заяви през октомври турската държавна телевизия " ТРТ Хабер ". В момента интернационалният пътнически трен София - Истанбул е спрян поради пандемията от ковид.
Швейцарската компания компания Stadler Rail достави на сръбрската железопътна компания първия трен, който ще подвига до 200 км/ч по осъвременената линия Белград-Нови Сад. На събитието по предаването на първия от трите закупени влака на жп гарата в Нови Белград участваха сръбският президент Александър Вучич, някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер и швейцарският дипломат Урс Шмид, оповестява новинарският канал N1, който покрива новините от Югоизточна Европа. Другите два високоскоростни влака би трябвало да дойдат в Сърбия до края на годината.Договорът за покупката на трите влака беше подписан през април в Белград, като единственият участник в търга беше швейцарската компания Stadler Rail с оферта за 62.2 млн. евро. Влаковете разполагат с 316 места в първа и втора класа, интернет и особено пространство за хора с лимитирана пъргавина.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР