Швейцарската часовникарска компания F.P. Journe представи хронометър, който е направен

...
Швейцарската часовникарска компания F.P. Journe представи хронометър, който е направен
Коментари Харесай

Часовници от дамаска стомана предлага швейцарска компания


Швейцарската часовникарска компания F.P. Journe показа хронометър, който е изработен взаимно с английската оръжейна компания Holland & Holland, заяви профилираното издание Blog To Watch.

Циферблатът на часовника е направен от материала на цевта на антикварните ловни карабини Holland & Holland /No. 1382 от 1868 г, и No. 7183 от 1882 година /. Това е така наречен дамаска стомана, която има присъща шарка на повърхността си, получаваща се при закалката. Цевта е разрязана на дълго, а по-късно изправена до лист, от който се прави циферблата.

Корпусът на часовника е с диаметър 39 мм, направен от неръждаема стомана. Заради дребните ресурси от материал за направата на циферблата, ще бъдат пуснати единствено 66 броя от часовника модел Chronomètre Holland & Holland. Цената е 45 000 франка /приблизително 39 000 евро/. Компанията F.P. Journe е часовникарска манифактурна компания, която е учредена в Женева от 1999 година от майстора часовникар Франсоа-Пол Журн. Нейният сътрудник в изработването на тези бутикови часовници е английската компания, производител на ловно оръжие Holland & Holland. Тя е учредена през 1835 година и е една от най-старите и най-реномираните компании за оръжия. Всички оръжия се създават ръчно и цените им стигат до няколкостотин хиляди $. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР