Швейцарска железопътна компания опита да счупи рекорда за най-дълъг пътнически

...
Швейцарска железопътна компания опита да счупи рекорда за най-дълъг пътнически
Коментари Харесай

Швейцария се бори за Гинес с най-дългия пътнически влак в света

Швейцарска железопътна компания опита да счупи върха за най-дълъг пътнически трен в света с пътешестване в събота по една от най-зрелищните линии през Алпите. Rhaetian Railway ръководи 1.9-километровия трен, формиран от 100 вагона, по маршрута Албула – Бернина от Преда до Бергюн, оповестява Euronews.

Маршрутът е разгласен за международно завещание на ЮНЕСКО през 2008 година и минава през 22 тунела, някои от които спираловидни през планини, и през 48 моста, в това число извития виадукт Landwasser.



Имаме празник от 175 години на швейцарските железници и този опит за международен връх би трябвало да бъде едно огромно събитие на този празник “, изясни основният изпълнителен шеф на Rhaetian Railway доктор Ренато Фашиати.

„ Но в действителност повода беше, че имахме някои проблеми по време на коронакризата, когато загубихме 30% от пасажерите във влака и по тази причина се опитахме да намерим положително събитие, с цел да повишим осведомеността за нашия хубав маршрут, който е част от международно завещание на ЮНЕСКО. “

И по този начин този опит за международен връх е чудесна причина и прелестен инструмент за нас да покажем на света тази красива железопътна линия “, добави той.

Цялото пътешестване лиши повече от час. Железопътни запалянковци се подредиха в долината, с цел да гледат по какъв начин 25-те секции на влака се вият през Алпите.

Пейзажът е като индийското лято, виждате тези златни дървета в тази красива котловина, имаме тази железопътна линия с доста виадукти и тази серпантина от тунели... Това е виадукт с радиус от 100 метра, а по-късно линията минава непосредствено в канара, в тунел и това е в действителност фантастично “, сподели Фашиати.

Той се надява, че когато хората в други страни видят хубостта на провинцията по време на опита на влака да счупи върха, те също ще бъдат привлечени от този район на Швейцария.


Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР