Швеция записа шеста победа в шест мача на световното първенство

...
Швеция записа шеста победа в шест мача на световното първенство
Коментари Харесай

Швеция записа шеста победа на световното първенство по хандбал за жени

Швеция записа шеста победа в шест мача на международното състезание по хандбал за дами и се класира за четвъртфиналите.

Скандинавките, полуфиналистки на Олимпийските игри в Токио 2020, си осигуриха първото място в група 1 на втората фаза на шампионата с цялостен актив от 10 точки, откакто надвиха в пряк конфликт за лидерската позиция над Черна гора с 32:25 (15:9) в Гьотеборг.

Черногорките останаха на второ място с 6 точки и не престават напред, само че би трябвало да благодарят за това на Унгария, който се наложи над главния им съперник Хърватия с 23:22 (8:11) в различен мач от последния кръг в групата. Хърватките, които предвид на провалянето на Черна гора, се нуждаеха от тъждество, имаха преднина от 19:13 в средата на второто полувреме, а шест минути преди края водеха с 22:18, само че позволиха поврат с пет следващи попадения във вратата си. Деяна Милосавлевич, която осъществя 8 гола, имаше отлична опция да изравни и да прати отбора си напред, само че 47 секунди преди края пропусна 7-метров углавен удар.

Унгария приключи трети с 6 точки, само че остана зад Черна гора поради загуба в директния дуел. Хърватия приключи четвърти с 5 пункта.

В група 3 европейският вицешампион Дания зае първото място след триумф над Германия с 30:28 (15:13) в Хернинг. Двата отбора приключиха с по 8 точки, само че домакините завоюваха групата поради триумфа в директния мач.

Румъния приключи трети с 6 точки след успеха си в последния кръг над Полша с 27:26 (13:10).

Българската съдийска двойка Юлиан Горецов и Георги Дойничов управлява срещата от група 2 за разпределението на местата от 25-о до 32-о сред Иран и Казахстан, извоювана от казахстанките с 33:29 (17:15). Това беше пети наряд за Горецов и Дойчинов на шампионата.

Четвъртфинали:
Швеция - Германия
Франция - Чехия
Дания - Черна гора
Нидерландия - Норвегия





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР