Швеция обяви намерение да разработи до лятото дигитален ваксинационен паспорт,

...
Швеция обяви намерение да разработи до лятото дигитален ваксинационен паспорт,
Коментари Харесай

Швеция планира дигитален ваксинационен паспорт

Швеция разгласи желание да създаде до лятото цифров имунизационен паспорт, съобщи ДПА.

Вече се работи в интернационален проект за " механически решения и стандарти за доказване на имунизация. Швеция би трябвало да взе участие " в тях, сподели на конференция министърът на опазването на здравето Лена Халенгрен.

Дигиталното уверение ще разреши на шведите да потвърдят писмено, че са имунизирани против Covid-19, съобщи Андерш Югеман, министър на енергетиката и цифровизацията.

Бъдещият цифров паспорт ще дава отговор на интернационалните правила и стандарти и ще обезпечава отбрана на персоналните данни. Шведското държавно управление се надява удостоверението да е реалност до 1 юни. То чака други страни да стартират да изискват доказателство за имунизация за влизане на тяхна територия или за присъединяване в конференции, музикални фестивали и спортни събития.

Планът планува в създаването на паспорта да се включат няколко шведски държавни структури, включително Агенцията за публичното здраве, Агенцията за електронното опазване на здравето (която координира и управлява държавните начинания в областта на електронното здравеопазване) и Сдружението на общините и районите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР