Швеция не трябва да очаква подкрепата на Турция за членството

...
Швеция не трябва да очаква подкрепата на Турция за членството
Коментари Харесай

Ердоган: Швеция не може да разчита на турската подкрепа за НАТО след протестите в Стокхолм

Швеция не би трябвало да чака поддръжката на Турция за участието си в НАТО след митинга в Стокхолм през уикенда, на който бе изгорял Коранът, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Онези, които позволяват сходно осквернение пред нашето посолство (в Стокхолм), не могат повече да чакат нашата поддръжка за участието си в НАТО ", съобщи Ердоган в тирада след съвещание на държавното управление.

Протестите в Стокхолм в събота против Турция и кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, по време на които беше разпален образец на Корана, ускориха напрежението с Турция, от чиято поддръжка Швеция се нуждае, с цел да влезе във военния алианс.

Ердоган подлага на критика Швеция и за прокюрдските митинги, на които стачкуващи развяваха флагове на разнообразни кюрдски групировки, в това число на Кюрдската работническа партия (ПКК), която от десетилетия води въоръжена битка против Турция, съобщи Асошиейтед прес.

ПКК е считана за терористична формация в Турция, Европейския съюз и Съединените щати, само че нейните знаци не са неразрешени в Швеция.

" Значи вие ще оставите терористичните организации да вилнеят и по-късно ще очаквате нашата поддръжка за влизането ви в НАТО. Това няма да се случи ", сподели Ердоган, визирайки кандидатурите на Швеция и Финландия за присъединение към военния съюз. Той съобщи, че в случай че Швеция не прояви почитание към Турция и мюсюлманите, тогава " няма да получи никаква поддръжка от нас по въпроса за НАТО ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР