Швеция, която отказа да се въведе пълно блокиране по време

...
Швеция, която отказа да се въведе пълно блокиране по време
Коментари Харесай

Тази страна отказа пълното блокиране по време на първата вълна на Covid-19. Сега тежките мерки там са новата реланост

Швеция, която отхвърли да се вкара цялостно блокиране по време на първата вълна на инфекции на новия ковид, в този момент вкарва по-строги ограничавания, откакто броят на инфектираните и смъртните случаи нарастват. " Това е новата действителност ", съобщи министър председателят на скандинавската страна Щефан Льофвен.

Той разгласи в понеделник по-строги ограничения за битка с ковид за понижаване на възходящия брой на инфекции и смъртните случаи в страната.

По думите му ограничаването за обществени събирания ще бъде понижено от 50 души на 8 души. Забрана ще се ползва и за обществени събития като концерти, представления и спортни мачове. Засега заведенията за хранене в страната ще останат отворени, само че те ще могат да работят с потенциал от 8 маси по едно и също време, без значение от размера на обектите.

Училищата, работните места и частните събирания не попадат в обсега на възбраната. " Не можем да контролираме всяко публично събиране ", сподели министър председателят, само че прикани шведите да съблюдават нужните защитни ограничения за ограничението на огнищата.
 Швеция дава $620 <a href=бонус за медиците си на първа линия в битката с ковид " >
Тази страна в Европа дава $620 бонус за медиците си на първа линия в битката с Covid-19

Такъв ще получат към 400 000 души, работещи там

" Това е явен и изострен сигнал за всеки човек в страната по отношение на това, което ще се ползва в бъдеще. Не ходете на фитнес, не ходете в библиотеката, не вечеряйте на открито, няма да има празненства - те са анулира ", сподели той, предупреждавайки, че в противоположен случай обстановката сигурно ще се утежни. " По-строгите ограничавания са новата действителност за цялото общество. "

Промяната ще влезе в действие на 24 ноември и в началото ще се ползва за четири седмици.

В петък Швеция записва съвсем 6 000 случая на ковид - най-големият брой нови случаи до момента в страната съгласно изчисленията на The ​​Guardian. Общият брой на случаите е 177 355, като смъртните случаи са 6 164, осведомят от Световната здравна организация.

На 2 ноември Швеция сложи 5 от своите 21 района под по-строги ограничавания, в това число столицата си Стокхолм. Правителството също по този начин съобщи на 11 ноември, че възнамерява да забрани продажбата на алкохол в питейни заведения, заведения за хранене и нощни клубове след 22 часа.

Главният епидемиолог на страната пък призна на 12 ноември, че Швеция претърпява втори скок на случаите на ковид, макар че преди този момент предвиждаше, че броят на есенните инфекции ще бъде " много невисок " заради политиката на страната да не се заключва.
 Подходът на Швеция против Covid-19 към този момент дава резултати
Подходът на Швеция против Covid-19 към този момент дава резултати

Страната доближава плато, а стопанската система надалеч не понася подобен удар

Министър-председателят на Швеция също по този начин изясни, че напролет, въпреки и да нямаше строги ограничения за блокиране, обществото е било по-дисциплинирано и рекомендациите на управляващите са се спазвали по-стриктно. Сега обаче възбраната е била нужна, тъй като същите рекомендации се съблюдават по-малко.

През пролетта, когато беше първата вълна на болестта, скандинавската страна предприе по-спокоен метод, като отхвърли да постанова национално блокиране. Вместо това страната одобри доброволни за обществено разграничаване, като отговорността за спазването на ограниченията беше напълно в ръцете на жителите. Това обаче не се оказа печеливша тактика, тъй като страната стана рекордьор по случаи и смъртност в избран миг. Още при започване на месец юни методът към този момент изглеждаше несполучлив. Тогава страната с население от 10 милиона доближи четири пъти повече смъртни случаи спряо скандинавските й съседки, които приложиха по-строги ограничения. Въпреки това министър председателят Льофвен и този път уточни, че шведското държавно управление " не има вяра в цялостното блокиране ".

" Това е време на избори. Става въпрос за вашия и моя избор всеки ден, всеки час, всеки миг, който ще дефинира по какъв начин ще се оправим със обстановката. Така че направете верния избор за себе си, за обществото и за Швеция ", прикани още той.
 Въпреки меките ограничавания: Швеция ще пострада стопански колкото съседите си
Въпреки меките ограничавания: Швеция ще пострада стопански колкото съседите си

Причината е, че пандемията засегна международните вериги за доставки и износа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР