Шведското външно министерство реши да експулсира трима руски дипломати. Това

...
Шведското външно министерство реши да експулсира трима руски дипломати. Това
Коментари Харесай

Швеция експулсира трима руски дипломати

Шведското външно министерство реши да експулсира трима съветски дипломати. Това съобщи ръководителят на шведското външно министерство Ан Линде.

„ Руският дипломат в Стокхолм беше извикан през днешния ден в Министерството на външните работи, с цел да получи острото наказание от Швеция и Европейски Съюз “, сподели Линде, представена от ТАСС.

Според нея „ шведското външно министерство е решило да депортира трима съветски дипломати, които не работят в сходство с Виенската спогодба “.

По-рано беше обявено, че датските управляващи са решили да експулсират 15 съветски дипломати.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че съветската страна ще отговори на експулсирането на нейните дипломати от Дания.

Освен това италианският външен министър Луиджи Ди Майо сподели, че съветският дипломат Сергей Разов е бил извикан в постройката на италианското външно министерство, където му е било обявено за експулсирането на 30 съветски дипломати от страната.

Заместник-ръководителят на съветското външно министерство Александър Грушко назова експулсирането на съветски дипломати от европейски страни като авансово контрактувана акция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР