Шведското председателство на ЕС реши да отложи официалното подписване на

...
Шведското председателство на ЕС реши да отложи официалното подписване на
Коментари Харесай

Отложиха разглеждането на забраната за продажба на коли с изкопаеми горива след 2035 година

Шведското председателство на Европейски Съюз реши да отсрочи формалното сключване на новите стандарти за излъчвания на CO2 за коли и микробуси, в началото планувано за 7 март , " за по-късно съвещание на Съвета ", заяви представител, представен от Европейската редакция на " Политико ".

Официалното утвърждение от Съвета на Европейски Съюз на новите стандарти, което на процедура ще постави завършек на продажбата на нови коли с мотори с вътрешно горене от 2035 година, трябваше да бъде условност, откакто страните от Европейски Съюз утвърдиха договорката през ноември.

Но немският министър на превоза Фолкер Висинг , член на демократичната Партия на свободните демократи, тази седмица предизвести, че Берлин ще откаже поддръжката си, в случай че Европейската комисия не показа проект за установяване на ролята на екологичните горива, създадени от възобновими източници след 2035 година

. Заедно с България и Полша , които също не са съгласни с проектите, страните могат да блокират новото законодателство в последния миг.

Посланиците на Европейски Съюз, които трябваше да положат основите за утвърждението на Съвета на съвещание в петък, " ще се върнат към въпроса навреме ", сподели представителят.
 Европейският парламент утвърди възбраната на бензиновите и дизеловите коли до 2035 година
Европейският парламент утвърди възбраната на бензиновите и дизеловите коли до 2035 година

Регламентът би трябвало да бъде публично утвърден и от Съвета на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР