Шведското правителство осъди изгарянето на екземпляр на Корана пред главната

...
Шведското правителство осъди изгарянето на екземпляр на Корана пред главната
Коментари Харесай

Швеция осъди изгарянето на Корана

Шведското държавно управление осъди изгарянето на образец на Корана пред основната джамия в столицата Стокхолм в сряда, наричайки го " ислямофобски акт ", съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало откакто по-рано днес Организацията за ислямско съдействие (ОИК) прикани да не бъдат допускани нови сходни произшествия.

Правителството " изцяло схваща, че ислямофобските дейности, осъществени по време на митинги в Швеция, може да бъдат обидни за мюсюлманите ", съобщи шведското министерство на външните работи.

" Остро осъждаме тези дейности, които по никакъв метод не отразяват възгледите на шведското държавно управление ", се акцентира в официалното съобщение.

" Изгарянето на Корана или различен заветен текст е афектиран и непочтителен акт и очевидна провокация. (Подобни) прояви на расизъм, ксенофобия и назадничавост нямат място в Швеция или в Европа ", дава да се разбере шведското външно министерство. В същото време по акцентира, че в Швеция има " конституционно предпазено право на независимост на събранията, изразяването и демонстрациите ".

След случая в сряда шведските посланици в ислямски страни като Ирак, Кувейт, Обединените арабски емирства и Мароко бяха извикани в съответното министерство на външните работи в символ на митинг.

Шведската полиция беше разрешила демонстрацията, само че по-късно стартира следствие за " пропаганда против етническа група " с претекста, че Коранът е бил изгорял пред джамия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР