Шведското момиче Грета Тунберг, която е позната по цял свят

...
Шведското момиче Грета Тунберг, която е позната по цял свят
Коментари Харесай

Грета Тунберг опитва да защити името си с търговска марка

Шведското момиче Грета Тунберг, която е позната по целия свят като деятел за радикални дейности за прекъсване нездравословното влияние от човешката активност върху климата, заяви, че е подала заявление за вписване като комерсиална марка на персоналното си име и на придвижването " Петъци за бъдещето ".

Движението се появи през 2018 година от нейния седящ митинг " Училищна стачка за климата " пред Народното събрание в Стокхолм и се трансформира в световно събитие. Затова тя желае отбрана като комерсиална марка и на надписа върху парче от кашон Skolstrejk for klimatet, от който стартира всичко.

Предназначението на този ход е да има правно съображение за дейности против лица и компании, опитващи се да употребяват името ѝ за цели, които не съответстват с полезностите ѝ и тези на придвижването, изясни тя в известие в профила си в " Инстаграм ".

" Уверявам ви, че аз и участниците в учебните стачки безусловно не се интересуваме от търговски марки. Но за жалост това би трябвало да се направи. Името ми и придвижването #FridaysForFuture непрестанно се използват за комерсиални цели, без да сме давали каквото и да е единодушие за това. Случва се в маркетинга, в продажбите на артикули и от хора, събиращи пари сякаш от мое и на придвижването име. "

Тунберг написа още, че има хора, представящи се като представители от нейно име, единствено с цел да се доберат до контакти с високопоставени политици, авторитетни хора, медии, създатели и така нататък

" Петъци за бъдещето " е световно придвижване, учредено от мен, само че то принадлежи на всеки, който взе участие в него - най-много младежи - и то не може и не би трябвало да се използва за персонални или комерсиални цели, добавя тя.

Накрая Тунберг показва, че със фамилията си са записали фондация, която още не е проработила. " Тя е с идеална цел и не се интересува от добиване на някаква финансова изгода от филантропия. Тя просто е нужна, с цел да се ръководят пари (приходи от книги, от дарения и награди) по изцяло транспарантен метод. Например, преди да дадем парите за характерни дела и благотворителни организации, за тях би трябвало да се платят налози, а това изисква време и старания. (...) Целта на фондацията ще бъде поддръжка за екологични и климатични дела и планове за стабилно развиване на обществото и психическото здраве. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР