Шведският производител на камиони Скания (Scania), който е собственост на

...
Шведският производител на камиони Скания (Scania), който е собственост на
Коментари Харесай

Производителят на камиони "Скания" планира големи съкращения

Шведският производител на камиони " Скания " (Scania), който е благосъстоятелност на немската компания Traton, възнамерява огромни съкращения на работни места и пресмята, че разполага в международен мащаб с 5000 чиновници повече, в сравнение с е належащо вследствие на коронавирусната рецесия, оповестява Ройтерс.

Фирмата Traton, в която пък автомобилният колос " Фолксваген " (Volkswagen) има дял от цели 89,7%, съобщи през май, че оперативната облага за първото тримесечие е спаднала с две трети, защото пандемията от ковид де факто прекрати огромна част от автомобилната промишленост в световен проект.

Главният изпълнителен шеф на " Скания " Хенрик Хенриксон уточни в понеделник, че ще бъдат преразгледани до 5000 позиции, в това число до 1000 на нейни чиновници, известни като " бели якички ", работещи в централата в шведския град Сьодертеле. В международен мащаб в компанията за произвеждане на камиони работят към 51 хиляди души.

" Нашата оценка е, че ще отнеме доста време преди пазарното търсене да доближи равнищата от преди рецесията и по тази причина би трябвало да пригодим организацията към новата обстановка ", уточни господин Хенриксон и добави: " Това ще бъдат ограничения за цялата компания и не са изключени публични вести за съкращения ".

" Скания " разгласи, че ще преоценява и част от своите индустриални и търговски интервенции, добавяйки, че има прекалено много личен състав в поделенията за световни продажби и услуги, като от спада на активността са били наранени и отделите за проучвания и развиване на производителя на камиони.

" Изпълнителното управление работи взаимно с представителите на профсъюза по разнообразни ограничения за понижаване на разноските, като една от тях е намаляването на броя на консултантите ", показват от шведския производител на камиони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР